Η 2η season του «Έτερος Εγώ» με τίτλο «Έτερος Εγώ-Κάθαρσις» που έκανε πρεμιέρα στην Cosmote TV πριν λίγες μέρες, κατάφερε και πάλι να «κλέψει» τις εντυπώσεις και όχι άδικα.

Όπως σε κάθε μας review μπορείτε να προσπεράσετε τα spoilers και στο τέλος του άρθρου να διαβάσετε την άποψή μας.

Spoilers

Το πρώτο επεισόδιο, όπως μας ενημερώνει το lordoftheseries.gr ξεκινά λίγο χαλαρά και λογικό καθώς μας δείχνει λίγο πολύ που αφήσαμε τους χαρακτήρες της από την πρώτη season. Βέβαια γίνετε και γνωριμία μας με τους νέους χαρακτήρες όπως αυτή του νέου προϊστάμενου Νίκου Βανόρτα που τον υποδύεται ο Τάσος Νούσιας, καθώς και την νέα αστυνόμο Μάρθα που την υποδύεται η Άννα Μενενάκου. Σε γενικές γραμμές το προηγούμενο cast Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Μάνος Βακούσης και ο Πέτρος Λαγούτης έχει πάλι πρωταγωνιστικό με λιγότερο χρόνο συμμετοχής του Δακαρίδη και Βακουσή.

Αυτή την φορά οι φόνοι γίνονται σε κοπέλες έχοντας ένα τατουάζ της Μέδουσας στο σβέρκο τους. Η διαφορά τώρα όμως είναι πως εμπλέκεται σε κάποιο τομέα και το πανεπιστήμιου που διδάσκει ο Λαϊνης με αποτέλεσμα με κάποιον τρόπο να βρεθεί ένοχος για την μία δολοφονία ο φίλος και συνάδελφός του Ηλίας που τον υποδύεται ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.

Καθώς οι έρευνες προχωρούν οι εντάσεις μέσα στην ομάδα του Βανόρτα είναι αρκετές και οι σχέσεις ειδικά με τον Παντελή δεν είναι και οι καλύτερες. Ο λόγος είναι πως ο Βανόρτας φαίνεται πως κρατάει αρκετά μυστικά με αποκορύφωμα όταν ζητά την σύλληψη του Λαϊνη σαν ύποπτο. Κάποιο παίζει ένα βρώμικο παιχνίδι προσπαθώντας να βγάλει από την μέση την ομάδα που έπιασε τον “Θησέα” της προηγούμενης υπόθεσης.

Όλοι ψάχνουν να βρουν ποιος προσπαθεί να τους βγάλει από την μέση όταν βλέπουν κινητικότητα από την ομάδα του Σαβάκη που πλέον είναι νεκρός. Βλέπουν πως κάποιος άλλος από τον υπόκοσμο προσπαθεί να πάρει υπό τον έλεγχό του την ομάδα αλλά και όλη την νύχτα με σκοπό μάλιστα να σκοτώσει το μεγάλο κεφάλι που και εμείς ακούμε πρώτη φορά, με το ψευδώνυμο ερπετό και που κανείς δεν έχει δει.

Μπορεί το «ερπετό» να ξεκαθαρίζει λίγο τα πράγματα από την νύχτα, αλλά ο Βανόρτας καταφέρνει με μία πολύ καλή κίνηση και ωραία ανατροπή σεναριακά, να τον κατατροπώσει και να του χαλάσει τα σχέδια.

Κλείνοντας βλέπουμε έναν Λαϊνη καταρρακωμένο και να απομακρύνεται πια από την αστυνομία αποκαλύπτοντας πριν το ποιος είναι το “ερπετό” όπου τελικά τον βλέπουμε και εμείς.

Η άποψη

Σίγουρα η νέα season «Έτερος Εγώ-Κάθαρσις» κρατάει ψηλά τον πήχη που είχε θέσει από την αρχή, παραμένοντας μία εξαιρετική σειρά για τα Ελληνικά δεδομένα. Η 2η season όμως προσωπικά νομίζω πως ήταν ελάχιστα κατώτερη από την προηγούμενη.

Σεναριακά αν και το στοιχείο της ανατροπής και του σοκ σε κάποια σημεία αν θέλετε ήταν έντονο, πράγμα που μου άρεσε πολύ, σαν ιστορία ήταν κατώτερης της πρώτης. Στην πρώτη είχαμε μία πολύ ωραία ιστορία ενός κατά συρροή δολοφόνου που σε συνδυασμό με τον μύθο του “Θησέα” μας ενθουσίαζε, ενώ στην δεύτερη αν και το στοιχείο με την Μέδουσα κάπως πάει να κυλίσει είναι λίγο αδιάφορο. Θα μου πείτε όπως δήλωσε o Σωτήρης Τσαφούλιας δεν ήθελε τόσο σε αυτή τη season να επικεντρωθεί πάλι σε κάποιον κατά συρροή δολοφόνο και θα συμφωνήσω.

Υποκριτικά αν εξαιρέσουμε τον Τάσο Νούσια που για μένα ήταν πολύ καλός, όλοι οι άλλοι νέοι ηθοποιοί πέρασαν λίγο αδιάφοροι χωρίς όμως να με ενοχλήσει ιδιαίτερα. Αν κάτι με ενόχλησε ήταν η μεγάλη χρονικά απουσία από όλη την season του Δημήτρη Λαϊνη, καθώς αυτός είναι το δυνατό, κατά την γνώμη μου, πρόσωπο της σειράς.

Σκηνοθετικά νομίζω ήταν πάρα πολύ καλά και με αρκετές βελτιώσεις από την 1η. Ίσως λίγο να με ξένισε το περιβάλλον της φυλακής που μου θύμισε κάτι άλλο σε ένα προσεχές μέλλον αλλά και το δωμάτιο ερευνών που ίσως βρίσκεται στο 2070 με την τεχνολογία και την εμφάνιση που μας δείχνουν.

Βέβαια είναι μία σειρά που πρέπει να δείτε και όσα αναφέρουμε πιο πάνω δεν ανατρέπουν με τίποτα ότι μιλάμε για μία εξαιρετική παραγωγή που πλέον την κρίνουμε σαν άλλες ξένες παραγωγές καθώς της αξίζει. Κλείνοντας και μέχρι να έρθει η 3η season που μάλλον θα έχει τίτλο «Έτερος Εγώ-Νέμεσις» όπως δήλωσε ο δημιουργός της Σωτήρης Τσαφούλιας, δείτε την ταινία που κυκλοφόρησε το 2016 καθώς θα σας βοηθήσει αρκετά σε διάφορα σημεία που αναφέρονται και στην σειρά.





ΠΗΓΗ