Ο θρύλος της ροκ μουσικής Τομ Πέτι (Tom Petty) βρέθηκε αναίσθητος στο σπίτι του στο Μαλιμπού στις 2 Οκτωβρίου 2017 και αργότερα πέθανε σε νοσοκομείο του Λος Άντζελες. Ήταν 66 ετών. Ο θάνατος του Πίτι ήρθε λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση μιας εξάμηνης περιοδείας όπου ευχαρίστησε το κοινό για «40 χρόνια μιας πραγματικά υπέροχης περιόδου».

Αλλά αυτό που προκάλεσε τον ξαφνικό θάνατο του ροκ σταρ παρέμεινε ένα μυστήριο έως ότου οι ειδικοί συγκέντρωσαν όλα τα στοιχεία και παρουσιάζονται σε ένα νέο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Autopsy… The Last Hours Of», που προβλήθηκε χθες.

«Ανακάλυψα ότι ο Τομ υπέφερε από αθηροσκλήρωση καθώς και εμφύσημα. Τα χρόνια που ήταν καπνιστής και έκανε κατάχρηση κοκαΐνης του είχαν επίσης αποδυναμώσει το καρδιαγγειακό του σύστημα», λέει ο δρ. Μάικλ Χάντερ στο ντοκιμαντέρ.

Αλλά υπήρχαν περισσότερα πίσω από την κατάρρευση και τον ξαφνικό θάνατο του Πέτι.

«Σύμφωνα με αναφορές, ο Τομ συνέχισε να είναι εθισμένος σε ένα από τα πιο επικίνδυνα ναρκωτικά στον κόσμο: την ηρωίνη», λέει ο δρ. Χάντερ.

Πηγές λένε, σύμφωνα με ρεπορτάζ του περιοδικού Life & Style, ότι ο Πίτι ήταν εθισμένος στην ηρωίνη από τη δεκαετία του 1980.

«Όταν μίλησα με τον Τομ, μου είπε για την ηρωίνη και τον ρώτησα πότε την δοκίμασε… Τον ρώτησα εάν του άρεσε και μου απάντησε ότι του άρεσε πάρα πολύ», θυμάται ο φίλος και βιογράφος του Πέτι, Πολ Ζόλο.

«Φαινόταν σαν ένα διαφορετικό άτομο, φαινόταν πολύ απόμακρος. Δεν ήξερα γιατί εκείνη την εποχή, αλλά αισθάνθηκα ότι κάτι συμβαίνει και ανησυχούσα ότι δεν θα επιστρέψει ποτέ», λέει ο Ζόλο στο ντοκιμαντέρ.

ΠΗΓΗ