«Πρόκληση» χαρακτήρισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, να ομογενοποιήσουμε τους τύπους των αεροσκαφών μας.

«Θα πάμε σε τρεις βασικούς τύπους, στο F-16 Viper, στα Rafale, ένα αεροπλάνο προηγμένης τεχνολογίας, τρομερών δυνατοτήτων και στο F-35. Και θα μπορέσουμε να το κάνουμε αυτό αποσύροντας κατ΄ αρχάς ιστορικά αεροπλάνα, όπως το F-4», εξήγησε, μιλώντας το βράδυ του Σαββάτου στην επετειακή εκδήλωση που οργάνωσε στην Πάτρα η Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας Αχαΐας της ΝΔ,

Πρόσθεσε πως θα προσπαθήσουμε επίσης να πουλήσουμε και τα F16 Block 30 και τα Mirage 2000-5.

«Θα πάμε λοιπόν να δημιουργήσουμε μια νέα πραγματικότητα στον αέρα, για να έχουμε την πιο ισχυρή Πολεμική Αεροπορία που υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή και στα χρόνια που έρχονται», σημείωσε και συνέχισε λέγοντας:

«Θα εκσυγχρονίσουμε το στόλο μας, θα φέρουμε την καινοτομία στις Ένοπλες Δυνάμεις, τη νέα τεχνογνωσία, χρησιμοποιώντας τα νέα ελληνικά μυαλά που είναι το ίδιο ικανά με όλα τα άλλα».

Αναφορικά με τη στρατιωτική θητεία, είπε πως «Σε ό,τι αφορά το στελεχιακό μας δυναμικό, θα αλλάξουμε τελείως τη θητεία. Από τη “Θητεία-Αγγαρεία” θα πάμε στη Θητεία-Ευκαιρία και ο κάθε οπλίτης μας θα έχει ψηφιακές δεξιότητες».

«Αλλά θα νοιαστούμε και για τα επαγγελματικά μας στελέχη. Τη σπονδυλική στήλη των Ενόπλων Δυνάμεων της πατρίδας μας. Θα βελτιώσουμε το διάγραμμα της καριέρας τους, θα εξασφαλίσουμε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης», κατέληξε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.

ΠΗΓΗ