Σε μία επιθετική τακτική προχωράει την υπεράσπιση του γνωστού ηθοποιού – σκηνοθέτη, ο δικηγόρος του Αλέξης Κούγιας. Σύμφωνα με δήλωσή του θα προχωρήσει τις επόμενες ημέρες αφενός σε αναφορά στην Πρόεδρο του Αρείου Πάγου και στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, αφετέρου σε κατάθεση στο ΕΣΡ και σε μηνύσεις.

Επισημαίνει πως πρόκειται για «νομικές και νόμιμες ενέργειες μου για την προάσπιση των συμφερόντων του προκαταδικασθέντος απ’ όλους παρανόμως ως βιαστού, αλλά μέχρι πριν λίγες μέρες αποθεονώμενου από τους ίδιους ανθρώπους ως κορυφαίου ηθοποιού, σκηνοθέτη και πλέον επιτυχημένου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη».

Ειδικότερα, ως μία από τις πρώτες του κινήσεις θα είναι – όπως τονίζει – να καταθέσει για πρώτη φορά στην καριέρα του, «αναφορά στην Πρόεδρο του Αρείου Πάγου και στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατά του Εισαγγελέα που διενήργησε την προκαταρκτική εξέταση και δεν κάλεσε, όπως είχε νομική υποχρέωση, σε προφορικές ή έγγραφες εξηγήσεις τον εντολέα μου, πριν του ασκήσει ποινική δίωξη», αναφέροντας δεν έπραξε το ίδιο σε άλλες περιπτώσεις που διερευνά στις οποίες κλήθηκαν για εξηγήσεις οι ύποπτοι.

Στην αναφορά του θα στρέφεται και «κατά της ιδιαίτερα προκατειλημμένης κας Ανακρίτριας, (μέχρι και ερωτήσεις στον κ. Λιγνάδη γιατί φορά κάλτσες με πολύχρωμα σχεδιάκια έκανε), η οποία εξέδωσε το απαράδεκτο νομικά και ουσιαστικά ένταλμα συλλήψεως, χωρίς να συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις, κατά του Προέδρου (αυτή ήταν η πλέον δυσάρεστη έκπληξη για εμέ στην υπόθεση, διότι ο συγκεκριμένος Πρόεδρος είναι ένας από τους επαρκέστερους στο χώρο της Δικαιοσύνης)».

Επίσης, η αναφορά θα είναι και «κατά των μελών του Συμβούλιου Πλημμελειοδικών, γιατί, κατά τη προσωπική μου κρίση, για να μην εκθέσουν τον Εισαγγελέα που άσκησε την παράνομη ποινική δίωξη και την κα Ανακρίτρια που εξέδωσε το παράνομο ένταλμα σύλληψης και να μη μείνει, εάν έκαναν παραδεκτή την ένσταση ακυρότητος, αυτομάτως ελεύθερος ο Δημήτρης Λιγνάδης, έφτασαν στο σημείο να επικαλεσθούν στο σκεπτικό του βουλεύματος υπερασπιστικά στοιχεία που δεν είχαν στην κατοχή τους, αλλά και ήταν αδύνατο να έχουν, αφού αυτά τα υπερασπιστικά στοιχεία (αεροπορικά εισιτήρια, αποδείξεις διαμονών σε ξενοδοχεία της Αιγύπτου, προγράμματα παραστάσεων στην Επίδαυρο, στην Πάτρα, στις Αρχαίες Κλεωνές Κορίνθου για όλο τον Αύγουστο του 2010, που αποδείκνυαν ότι όλο τον Αύγουστο του 2010 ο Λιγνάδης δεν ήταν στην Αθήνα και οπωσδήποτε δεν βίασε στην Αθήνα τον πρώτο καταγγέλλοντα, φωτογραφίες με ημερομηνίες από την Ιθάκη και 5 μαρτυρικές καταθέσεις μεταξύ των οποίων, της πρώην Υφυπουργού Παιδείας κας Κούρκουλα, του πρώην συζύγου της κου Διονύση Παναγιωτάκη, μιας Προέδρου Εφετών των ελληνικών Δικαστηρίων, ενός Δικηγόρου και του καθηγητού φιλολογίας, αδελφού του, που αποδεικνύουν ότι ο κ. Λιγνάδης οπωσδήποτε δεν βίασε τον δεύτερο καταγγέλλοντα στην Επίδαυρο στις 8 Αυγούστου 2015) τα παραδώσαμε με τον κ. Λιγνάδη στην κα Ανακρίτρια μετά το τέλος της συζητήσεως του συμβουλίου πλημμελειοδικών και μετά από 5 ώρες ανακρίσεως, όταν εξετάστηκαν οι μάρτυρες, των οποίων η εξέτασις, από την Ανακρίτρια και όχι από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, διήρκεσε 2 ώρες και ολοκληρώθηκε στις 9 το βράδυ, δηλαδή 6,5 ώρες μετά την έκδοση του βουλεύματος».

Η επόμενη κίνηση του γνωστού ποινικολόγου θα είναι να καταθέσει «στο ΕΣΡ και υπόψιν του Πρόεδρου του, εντιμότατου πρώην Προέδρου του Αρείου Πάγου, κου Κουτρουμάνου και ενώπιον των επίλεκτων διακομματικά μελών του όλα τα στοιχεία από τηλεοπτικές εκπομπές, ραδιοφωνικές εκπομπές, αναρτήσεις σε sites που επί εβδομάδες καταρράκωσαν το τεκμήριο αθωότητος του εντολέως μου, αποκαλύπτοντας τα στοιχεία ταυτότητος του και τη φωτογραφία του, τον προκαταδίκασαν, τον εξευτέλισαν, τον εξύβρισαν και τον συκοφάντησαν, ώστε να τους επιβληθούν οι προβλεπόμενες από τη νομοθεσία κυρώσεις».

Παράλληλα, ανήγγειλε μηνύσεις και αγωγές για ψευδή καταμήνυση, συκοφαντική δυσφήμηση και προσβολή της προσωπικότητας του, που θα υποβάλλει και θα καταθέσει εις βάρος των φερόμενων ως βιασθέντων από τον κ Δημήτρη Λιγνάδη.

«Οι συνεργάτες του γραφείου μου και εγώ κατ’ εντολή του κου Λιγνάδη συγκεντρώνουμε όλα τα στοιχεία από δηλώσεις διαφόρων δικηγόρων, δημοσιογράφων, ηθοποιών, μόδιστρων μαγείρων και παρουσιαστών εκπομπών που τον εξευτέλισαν, έθιξαν τη τιμή και την υπόληψή του, τον εξύβρισαν και τον συκοφάντησαν, ώστε να τους μηνύσουμε και να τους ενάγουμε» τόνισε ο κ. Κούγιας.

Και πρόσθεσε: «Μηνύσεις και αγωγές θα καταθέσω και προσωπικώς σε όλους έθιξαν την τιμή μου, αλλά και την επαγγελματική μου επάρκεια και αξιοπρέπεια, φτάνοντας στο ανήθικο σημείο να επιτίθενται και να σχολιάζουν μια εξαιρετική ανάρτηση στο Facebook του πρωτοετούς φοιτητού της νομικής Αθηνών, υιού μου Χρήστου, μονό και μόνο γιατί δεν έκανα τίποτα άλλο από το να ασκήσω με τον πλέον επαρκή και έντιμο τρόπο τα υπερασπιστικά καθήκοντα και υποχρεώσεις μου, όπως επιβάλλει το λειτούργημα του Δικηγόρου, ως συλλειτουργού της Δικαιοσύνης, για την προάσπιση των δικαιωμάτων του εντολέως μου».

Επίθεση κατά πάντων

Ο ποινικολόγος εξαπέλυσε βέλη και κατά άλλων, έναντι των οποίων ετοιμάζει να αναλάβει ενέργειες και τους επιφυλάσσει ιδιαίτερη μεταχείριση στα δικαστήρια. Μεταξύ όσων αναφέρει στη δήλωσή του, θα στραφεί κατά γνωστού παρουσιαστή ο οποίος – όπως σημειώνει – «τόλμησε, για να προσβάλει τη τιμή και την υπόληψή μου και να θίξει τον φυσιολογικό τρόπο δημιουργίας οικογενείας, και ανήρτησε μια φωτογραφία μου μετά από επίθεση από μπράβο, για την οποία εκκρεμεί ποινική δικογραφία».

Ανάλογη θα είναι η στάση του και κατά γνωστής παρουσιάστριας. «Θα πρέπει να καταλάβει ότι ο τρόπος που αντιμετωπίζει την προσωπική και επαγγελματική της ζωή δεν της επιτρέπει να κάνει κρίσεις και να παρουσιάζει ένα νομικό  θέμα με τέτοιο παράνομο και προκατειλημμένο τρόπο,  όταν η παιδεία και η εν γένει προσωπικότητά της δεν είναι επαρκείς για να προσεγγίζει τέτοιου είδους θέματα» τονίζει.

«Επιτέλους, αυτή η δικτατορία των ιδιαιτεροτήτων, όπου όποιος τολμά, ακόμη και Δικηγόρος που υπερασπίζεται Έλληνα πολίτη, να αναφέρει τη λέξη ομοφυλόφιλος, αυτομάτως χαρακτηρίζεται ατιμώρητα και ασχολίαστα ως ομοφοβικός και ρατσιστής, θα πρέπει να τελειώνει γιατί στο τέλος – τέλος, λόγω του ότι είμαστε και η συντριπτική πλειοψηφία, εν αντίθεσει με τις ιδιαιτερότητες, εκτός από το να σεβόμαστε την ιδιαιτερότητά τους, έχουμε το απόλυτο δικαίωμα και υποχρέωση να προασπίζουμε, να διαφημίζουμε και να προωθούμε το φυσιολογικό τρόπο ζωής και το φυσιολογικό τρόπο δημιουργίας οικογένειας και παιδιών, γιατί αλλιώς η κοινωνία μας, κατά τη κρίση μας, θα καταστραφεί και το μέλλον των παιδιών μας θα είναι ένα ανισόρροπο και διαταραγμένο μέλλον που θα οδηγήσει τους ανθρώπους σε επιλογές ψυχικής και προσωπικής ανισορροπίας και ανεξήγητα αδιέξοδα. Ο κάθε άνθρωπος, είτε είναι άντρας, είτε είναι γυναίκα, έχει το δικαίωμα να διαθέτει το σώμα του όπως θέλει, έχει το δικαίωμα ελεύθερα να κάνει τις δικές τους ερωτικές και σεξουαλικές επιλογές, έχει το δικαίωμα εάν θέλει να τις διαφημίζει με τον οποιοδήποτε τρόπο, αλλά και όλοι εμείς έχουμε την υποχρέωση να σεβόμαστε την κάθε επιλογή των συνανθρώπων μας, αλλά έως εκεί και καθόλου παραπέρα» καταλήγει.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις
ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr



ΠΗΓΗ