“Βράζει” από οργή η Χαλκίδα για την δασκάλα που έβγαλε ένα 4χρονο κοριτσάκι νηπιαγωγείου στο κρύο για να το… τιμωρήσει, κόντρα σε κάθε παιδαγωγική μέθοδο των Κλαπαρέντ, Μοντεσόρι, Ντεκρολί, Κουσινέτ και άλλων.  Πώς είναι δυνατόν να βγάλεις ένα μικρό παιδί στο κρύο για τιμωρία είναι το ερώτημα στα χείλη των περισσοτέρων.

Ωστόσο κανονικά βρέθηκε στην τάξη της στο νηπιαγωγείο της Χαλκίδας την Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός. Σήμερα στο σχολείο βρέθηκε ψυχολόγος, κοινωνικός λειτουργός και σχολικός σύμβουλος για να παρακολουθήσουν την εκπαιδευτική διαδικασία.

Όπως διευκρίνισε η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αναστασία Γκίγκα, στο Μega, η εκπαιδευτικός θα βρεθεί κανονικά στο σχολείο. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται το πόρισμα από την ένορκη διοικητική εξέταση για την εκπαιδευτικό.

Ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας, Γρηγόρης Δάσκος τόνισε πως το περιστατικό με το 4χρονο κοριτσάκι είναι ανεπίτρεπτο. «Αυτό που συνέβη είναι ανεπίτρεπτο, ανήκουστο. Όχι μόνο δεν πρέπει να συμβαίνει στη σημερινή εποχή, αλλά είναι συμβάν το οποίο δεν πρέπει να γίνεται ποτέ», είπε, ενώ υπογράμμισε ότι το παιδί είναι σε καλή κατάσταση και υγιές. Η νηπιαγωγός φέρεται να έχει δώσει εξηγήσεις στους γονείς, να έχει αναγνωρίσει το σφάλμα της και να έχει υποσχεθεί πως δεν θα επαναλάβει την πράξη της.

Παρέμβαση Κεραμέως και ΕΔΕ

Υπενθυμίζεται ότι έπειτα από τον σάλο που ξέσπασε, η υπουργός Παιδείας, Nίκη Κεραμέως, διέταξε ένορκη διοικητική εξέταση για το πρωτοφανές περιστατικό όπως έγραψε το dikastiko.gr

Η υπουργός Παιδείας, αφού ενημερώθηκε για το συμβάν, ανέφερε πως είχε επικοινωνία με τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου «να διερευνηθεί σε βάθος κάθε πτυχή της καταγγελίας». «Σε συνέχεια χθεσινού δημοσιεύματος για περιστατικό σε νηπιαγωγείο της Χαλκίδας με 4χρονο κοριτσάκι, κινητοποιήθηκε αμέσως ο διοικητικός μηχανισμός της εκπαίδευσης και διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση. Επικοινώνησα με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ζήτησα να διερευνηθεί σε βάθος κάθε πτυχή της καταγγελίας», ήταν η ανάρτηση της κυρίας Κεραμέως.

ΠΗΓΗ: megatv/ethnos.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις
ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr



ΠΗΓΗ