Νέα εξέλιξη στην δίκη για την τραγωδία της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη.

Πέρα από κάθε προσδοκία το δικαστήριο δεν έβγαλε ετυμηγορία για την αναισθησιολόγο που κάθεται στο εδώλιο για την υπόθεση.

Αντίθετα, ζήτησε την διενέργεια πραγματογνωμοσύνης από συγκεκριμένους γιατρούς – που όρισε το ίδιο το δικαστήριο – καρδιολόγο, ιατροδικαστή και αναισθησιολόγο, προκειμένου να απαντηθούν συγκεκριμένα ιατρικά ζητήματα.

Παράλληλα, το δικαστήριο διέκοψε την συνεδρίασή του για τις 15 Ιανουαρίου 2021 οπότε και θα λάβει την απόφασή του.

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή της αναισθησιολόγου υποστηρίζοντας πως έγινα λανθασμένες ενέργειες που οδήγησαν στο θάνατο της 4χρονης. Την ίδια ώρα υπογράμμισε ότι δεν αποδείχτηκε πως υπήρξε αλλεργική αντίδραση, όπως είπε στην απολογία της η αναισθησιολόγος.

Ο εισαγγελικός λειτουργός ανέφερε ότι δεν αποδείχθηκε πως υπήρξε αλλεργική αντίδραση, όπως υποστηρίζει η αναισθησιολόγος. Όπως επεσήμανε, υπήρξε αφενός αδράνεια ενός περίπου 20λεπτου από την στιγμή που το παιδί εμφάνισε βρογχοσπασμό και αφετέρου λανθασμένη αντιμετώπιση αυτού του βρογχοσπασμού.

Μετά το τέλος της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας, η κ. Αθηνά Σπανάκη, εκ των συνηγόρων υπεράσπισης της αναισθησιολόγου, ανέφερε πως αυτή η κίνηση του δικαστηρίου γίνεται για να λυθούν κάποιες απορίες.

«Η αντιμετώπιση της εντολέα μας ήταν η ενδεδειγμένη κατά τη διάρκεια του χειρουργείου και κατά συνέπεια το δικαστήριο θα πρέπει να αξιολογήσει και αυτή τη θέση. Διόρισε πραγματογνώμονες και περιμένουμε το αποτέλεσμα», επεσήμανε, μεταξύ άλλων, η κ. Σπανάκη.

Από τη πλευρά του ο δικηγόρος της οικογένειας Παρασκάκη, κ. Κοκολάκης ανέφερε: «Πρόκειται μία απόφαση που μας ξάφνιασε γιατί είμαστε συνηθισμένοι μετά από τις αγορεύσεις να έχουμε απόφαση. Ωστόσο, μας ξάφνιασε θετικά γιατί έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη.

Μία απόφαση που μας ξάφνιασε γιατί δεν είμαστε συνηθισμένοι μετά τις αγορεύσεις να γίνεται κάτι τέτοιο. Μας ξάφνιασε θετικά. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη. Έχουμε εμπιστοσύνη απόλυτη και στους ανθρώπους που θα διενεργήσουν την πραγματογνωμοσύνη».

Υπενθυμίζεται ότι κατά την απολογία της η αναισθησιολόγος περιέγραψε με λεπτομέρεια τους χειρισμούς που ακολούθησε στο χειρουργείο. Δήλωσε ότι έκανε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να σώσει το παιδί και ότι η 4χρονη Μελίνα παρουσίασε μια εξαιρετικά σπάνια επιπλοκή, κατά τη διάρκεια ενός συνηθισμένη χειρουργείου.

Πηγή : Cretapost.gr

 

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις
ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.grΠΗΓΗ