Με τους καλύτερους οιωνούς για τους φίλους του Πρωταθλήματος του ΝΒΑ ξεκίνησε η φετινή χρονιά. Μετά τη δυναμική επιστροφή των Ντουράντ και Ίρβινγκ με τους Νετς, αλλά και το ντέρμπι του Λος Άντζελες, ήρθε τα ξημερώματα της Πέμπτης ένα επικό παιχνίδι ανάμεσα στους Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο και τους Μπόστον Σέλτικς.

Ένα παιχνίδι με συναρπαστικές διακυμάνσεις στο σκορ και τον Έλληνα άσο να κάνει μια συγκλονιστική τέταρτη περίοδο και να γυρνάει σχεδόν μόνος του το ματς μέσα στη Βοστώνη, αλλά στο τέλος να είναι ο μοιραίος για τους Μπακς. Τόσο γιατί παρότι έκανε μια καλή άμυνα στην τελευταία επίθεση της Βοστώνης με το σκορ στο 119-120, είδε τον Τέιτουμ να βρίσκει στόχο μπροστά του (τρομερά τυχερός με ταμπλό) στα 0,4”, όσο και γιατί ενώ κατάφερε να πάρει φάουλ από τον Τριστάν Τόμσον σε αυτό το μηδαμινό χρόνο, εν τέλει αστόχησε στη δεύτερη κρίσιμη βολή και δεν έστειλε το παιχνίδι στην παράταση.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν ξεκίνησε καλά το παιχνίδι και ήταν άστοχος στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Ωστόσο, τη στιγμή που οι Σέλτικς ξέφυγαν με 17 πόντους στην τέταρτη περίοδο, πήρε τους Μπακς από το χέρι και τους έδωσε προβάδισμα μέχρι τις δύο τελευταίες κατοχές. Συνολικά σε 36 λεπτά που αγωνίστηκε είχε 35 πόντους με 10/18 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 6/8 βολές, 13 ριμπάουντ, δύο ασίστ, δύο μπλοκ, αλλά και πέντε φάουλ με επτά λάθη.



ΠΗΓΗ