Την ώρα που τα σενάρια περί παραίτησης Λιγνάδη από το Εθνικό Θέατρο πάνε κι έρχονται, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι «δεν θα υπάρξει καμιά ανοχή εφόσον υπάρξουν συγκεκριμένες καταγγελίες» με φόντο και όσα έρχονται καθημερινά στο φως για τον χώρο του θεάματος.

«Όλο το σενάριο που στήθηκε περί παραίτησης του καλλιτεχνικού διευθυντή του εθνικού θεάτρου δεν ευσταθεί» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως η ίδια δήλωσε επώνυμη καταγγελία, ούτε καν non paper δεν έχει κατατεθεί στο υπουργείο πολιτισμού. «Όταν δεν υπάρχουν, μην δημιουργούμε πλαίσιο ανθρωποφαγίας που δεν στέκει σε κράτος δικαίου. Αν υπάρχουν επίσημες καταγγελίες οφείλουμε να παρέμβουμε όχι όμως σε φήμες  και συζητήσεις στα social media».

Η κυρία Μενδωνη σημείωσε ότι δεν υπάρχει καμιά καταγγελία για τον καλλιτεχνικό Διευθυντή του Εθνικού θεάτρου ενώ αναφερόμενη γενικότερα στην χιονοστιβάδα αποκαλύψεων – καταγγελιών καλλιτεχνών για παρενοχλήσεις τόνισε ότι είναι μια νοσηρή κατάσταση που έρχεται στο φως και ήταν καιρός να σπάσει το απόστημα.

Η υπουργός υπογράμμισε πως δεν είναι ένα φαινόμενο που εμφανίζεται πρώτη φορά και ότι τώρα είναι η σειρά η δική μας να αντιμετωπίσουμε αυτό το μείζον θέμα το οποίο δημιουργείται όχι μόνο στο θέατρο αλλα γενικότερα στην κοινωνία και να ξεκινήσει η κάθαρση.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο έργο του Τατόι το οποίο όπως είπε είναι από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης καθώς το κτήμα είναι άμεσα συνδεδεμένο με την νεότερη ιστορία της Ελλάδα και θα αλλάξει τελείως το πολιτιστικό πεδίο της Αττικής ενώ τόνισε ότι αλλάζει καθημερινά μορφή.

ΣΥΡΙΖΑ: Η κ. Μενδώνη οφείλει άμεση και αναλυτική ενημέρωση για το τι συμβαίνει στο Εθνικό Θέατρο

«Αντί για αινιγματικές ανακοινώσεις προκειμένου να ενημερώσει ότι ο κ. Λιγνάδης παραμένει στη θέση του, η υπουργός Πολιτισμού οφείλει άμεση και αναλυτική ενημέρωση για το τι συμβαίνει στο Εθνικό Θέατρο», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του.

«Περιμέναμε», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, «ότι η κα Μενδώνη θα έχει αντιληφθεί πως το κλίμα στον χώρο του θεάτρου τις τελευταίες ημέρες δεν είναι για τις εξυπνάδες της».

Πηγή: skai.gr/ΑΠΕ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις
ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.grΠΗΓΗ