Αντιεξουσιαστές…της γειτονιάς βλέπουν οι αρχές πίσω από την εμπρηστική επίθεση στις δύο επιχειρήσεις της συζύγου του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, τα ξημερώματα της Κυριακής. Σακίδια που περιείχαν γκαζάκια, 2λιτρα μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό και φυτίλια με προσανάμματα άφησαν μπροστά από τα 2 μαγαζιά οι 3 δράστες που κινήθηκαν πεζοί στο σημείο.

Για χαμηλής έντασης, βιαστική ενέργεια με πρόχειρη προετοιμασία, κάνουν λόγο οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, που δεν αποκλείουν σχέσεις τους με ενεργές καταλήψεις του Βύρωνα. Από την ίδια δεξαμενή, όπως επισημαίνουν αρμόδιοι αξιωματικοί, προέρχονταν και οι ομάδες αντιεξουσιαστών που προέβαιναν σε επιθέσεις με βόμβες μολότοφ, καταστροφές, φθορές, παρεμβάσεις συμπαράστασης και αλληλεγγύης στο καταδικασμένο μέλος της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα, όταν βρισκόταν σε απεργία πείνας.

“Κάποια θρασύδειλα ανθρωπάρια που αρέσκονται να παίζουν στο σκοτάδι που είναι το αγαπημένο τους χόμπι και πάντα με κουκούλες πιστεύουν ότι μπορούν να μας τρομοκρατήσουν. Λέμε ξεκάθαρα ότι δεν τους φοβόμαστε. Δε θα μας τρομοκρατήσουν”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Χαρδαλιάς φτάνοντας στο σημείο της επίθεσης μαζί με τη σύζυγο του Γιώτα Παναγιωτοπούλου. Και η ίδια αντικρίζοντας τις φθορές στην πρόσοψη των δύο επιχειρήσεων της δήλωσε: “Ένα έχω να πω, ούτε βήμα πίσω, η τρομοκρατία δεν περνάει”.

Αντιεξουσιαστές της... γειτονιάς πίσω από την εμπρηστική επίθεση στα μαγαζιά της συζύγου του Νίκου Χαρδαλιά

Οι κάμερες από το γυμναστήριο και το κατάστημα ρούχων που βρίσκονται σε απέναντι σημεία στην οδό Φορμίωνος κατέγραψαν καρέ-καρέ τις κινήσεις των δραστών. Πρώτος έκανε την εμφάνιση του ο “τσιλιαδόρος”, στη 01:31 τα ξημερώματα. Πέρασε πεζός μπροστά από τα δύο μαγαζιά και έδωσε το σήμα για την επίθεση. Οι άλλοι δύο δράστες προσέγγισαν ταυτόχρονα τα σημεία, άφησαν τους εμπρηστικούς μηχανισμούς και έφυγαν πεζοί κινούμενοι στην οδό Ερμού, κάθετο δρόμο που διασταυρώνεται με την Φορμίωνος. Και οι τρείς εμπρηστές είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλα και χειρουργική μάσκα.

Περίπου 2-3 λεπτά αργότερα οι μηχανισμοί θα ενεργοποιηθούν και θα κάνουν γυαλιά-καρφιά τις εισόδους των δύο μαγαζιών. Από την μια έκρηξη λίγο έλειψε να τραυματιστεί ένας οδηγός διερχόμενου αυτοκινήτου. Όπως φαίνεται στο υλικό που έχουν συγκεντρώσει οι αρχές από τις κάμερες, ο άνδρας βλέποντας τη φωτιά, σταμάτησε το όχημα του και βγήκε για να επιχειρήσει να τη σβήσει, τον …πρόλαβε όμως η έκρηξη, αναφέρει δημοσίευμα του “Ελεύθερου Τύπου”.

Η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή 5 ατόμων αμέσως μετά την επίθεση, αφέθηκαν όμως όλοι ελεύθεροι καθώς δε είχαν σχέση με το συμβάν. Αναζητούν τους δράστες εξετάζοντας το υλικό από τις κάμερες των 2 χώρων, ενώ παράλληλα συγκεντρώνουν βιντεοληπτικό υλικό από γύρω δρόμους αναζητώντας την πορεία των 3 ανδρών αμέσως μετά την επίθεση.

thetoc.gr



ΠΗΓΗ