Ο εισαγγελέας Κ. Σιμιτζόγλου απέστειλε την δικογραφία στο υπουργείο Δικαιοσύνης και αυτό την διαβίβασε αμελλητί στην Βουλή βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών (οι εισαγγελικές αρχές δεν έχουν δικαίωμα αυτοτελούς έρευνας για αδικήματα που σχετίζονται με τα υπουργικά καθήκοντα).

Ο Καλογρίτσας στις καταθέσεις του στην δικαιοσύνη κάνει ευθείες αναφορές στο πρόσωπο του Παππά, αποδίδοντάς του το ρόλο του «ενορχηστρωτή» στην προσπάθεια «να κατοχυρώσει μία από τις τηλεοπτικές άδειες σε πρόσωπα της επιρροής του». Ο επιχειρηματίας είχε αναφέρει πως δεν είχε χρήματα για να συμμετάσχει στον διαγωνισμό, ωστόσο ο Ν. Παππάς πείστηκε να συμμετέχει ώστε να αποκτήσει κανάλι επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ και του δόθηκαν 3 εκατομμύρια ευρώ μέσω εταιρίας από το εξωτερικό, τα οποία απαιτούνταν για την συμμετοχή στον διαγωνισμό με την μορφή εγγυητικής επιστολής.

Όταν τα σχέδια για την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας που θα εξυπηρετούσε τα συμφέροντα του ΣΥΡΙΖΑ ναυάγησαν, τότε, σύμφωνα πάντα με τον εργολάβο, ο Ν. Παππάς του είπε ότι αφού δεν μπορούν να φτιάξουν κανάλι να φτιάξουν μια εφημερίδα και του υπέδειξε τα 3 εκατομμύρια της εγγυητικής επιστολής να τα δώσει για να ανοίξει την εφημερίδα Documento

Ο Καλογρίτσας στο υπόμνημά του στον εισαγγελέα ανέφερε πως ο κ. Παππάς «οργάνωσε σχέδιο για κανάλι ΣΥΡΙΖΑ», με την εισαγγελία να έχει περιλάβει έξι αδικήματα, τα οποία θα πρέπει να διερευνηθούν: δωροληψία πολιτικών αξιωματούχων, παρακώλυση συναγωνισμού, παράβαση καθήκοντος, ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση, υφαρπαγή ψευδούς βεβαιώσεως, και παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου.

Στην κατάθεσή του στην πταισματοδίκη Αμαρουσίου τον περασμένο Νοέμβριο μάλιστα, φέρεται να έχει πει ότι «διεκπεραίωνα τις εντολές της Κυβέρνησης.»
Το σκέλος της δικογραφίας που αφορά στα μη πολιτικά πρόσωπα (μέλη της οικογένειας Χούρι της εταιρίας CCC) που είναι μεταξύ των μηνυομένων) παραμένει στην Εισαγγελία για να συνεχιστεί η έρευνα.

Η δικογραφία της Folli Follie

Στη Βουλή διαβιβάζεται η δικογραφία της Folli Follie προκειμένου να διερευνηθεί η τέλεση τυχόν αξιόποινων πράξεων από τους πρώην Υπουργούς Αλέκο Φλαμπουράρη και Αλέξη Χαρίτση καθώς τα ονόματά τους περιλαμβάνονται σε ηλεκτρονική αλληλογραφία του διευθυντή ασφαλείας της Folli προς τον , προφυλακισμένο πλέον, Τζώρτζη Κουτσολιούτσο.

Στα εν λόγω μηνύματα γίνεται λόγος για «ισχυρούς συμμάχους» της εταιρείας την περίοδο που ήταν υπό έλεγχο.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις
ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.grΠΗΓΗ