Συνελήφθησαν στη θαλάσσια περιοχή της Νισύρου το 2017, κάνοντας διακοπές σε ιστιοφόρο σκάφος. Πρόκειται για τρεις Τούρκους υπηκόους, 43, 39 και 53 ετών που κατηγορήθηκαν για τη μεγαλύτερη διακίνηση κάνναβης στα Δωδεκάνησα.

Στην πρωτόδικη απόφαση καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη και χρηματική ποινή 800.000 ευρώ. Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο τους έκρινε ένοχους με το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου και επέβαλε στους δύο πρώτους ποινή κάθειρξης 15 ετών και χρηματική ποινή 100.000 ευρώ και στον τρίτο ποινή κάθειρξης 7 ετών και χρηματική ποινή 30.000 ευρώ.

Η υπόθεση αναμένεται να εξεταστεί από το ΣΤ’ Τμήμα του Αρείου Πάγου την Τρίτη, μετά την αναίρεση που άσκησαν οι τρεις Τούρκοι διακινητές ναρκωτικών για ακύρωση της καταδικαστικής απόφασης εναντίον τους.

Ο καπετάνιος υποστήριξε σύμφωνα με την dimokratiki.gr ότι κλήθηκε να μεταβεί από την Τουρκία στο Λαύριο για να παραλάβει το σκάφος και να το μεταφέρει στο Βοdrum διότι οι δύο καπετάνιοι που είχε σε προγραμματισμένο ταξίδι του στην Ευρώπη, το εγκατέλειψαν.

Για διακοπές στα ελληνικά νησιά

Οι άλλοι δύο υποστήριξαν ότι ήταν στην Κωνσταντινούπολη και αποφάσισαν με τις οικογένειές τους να πραγματοποιήσουν ένα ταξίδι στα ελληνικά νησιά. Μετέβησαν στο Λαύριο κι όταν οι οικείοι τους διαπίστωσαν ότι το σκάφος δεν ήταν σε πολύ καλή κατάσταση αποφάσισαν να μην τους ακολουθήσουν και επέστρεψαν στην Τουρκία.

Οι ίδιοι θα πραγματοποιούσαν μια περιήγηση στα ελληνικά νησιά πριν καταλήξουν στο Βοdrum, όπως κατέθεσαν, υποστηρίζοντας ότι δεν γνώριζαν για το φορτίο του σκάφους.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν, όπως έγραψε το dimokratiki.gr εντός του ιστιοφόρου σκάφους «PAMIRA», σημαίας Τουρκίας, 61 δέματα, ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 775,050 κιλών.

Στο Πρωτοδικείο άρχισαν να στρέφονται ο ένας εναντίον του άλλου. Συγκεκριμένα, οι δύο από τους κατηγορούμενους επέρριψαν την ευθύνη για το φορτίο στον τρίτο, κυβερνήτη του σκάφους, ενώ ο τελευταίος στους δύο πρώτους.

Σε κάθε περίπτωση, όλοι δήλωσαν άγνοια για το περιεχόμενο του σκάφους τονίζοντας μάλιστα ότι δεν στέκει στην λογική να καλέσουν το λιμενικό σε βοήθεια και να μην ξεφορτωθούν το φορτίο στην θάλασσα. Σημειώνεται ότι, στο τέλος Αυγούστου είχαν καλέσει τις αρμόδιες λιμενικές αρχές για περιστατικό ακυβερνησίας του ιστιοφόρου σημαίας Τουρκίας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις
ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr



ΠΗΓΗ