Στη συγκρότηση του Δικαστηρίου Κακοδικίας και επίλυσης διαφορών για το τρέχον έτος προχώρησε το υπουργείο Δικαιοσύνης. «Αγωγές κακοδικίας κατά δικαστικών λειτουργών δικάζονται, όπως νόμος ορίζει, από ειδικό δικαστήριο…» προβλέπεται.

Στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο Δικαιοσύνης προχώρησε στη σύνθεση του Δικαστηρίου Κακοδικίας, όπως και του Μισθοδικείου.

Σύμφωνα με το νόμο, «οι αποδοχές των δικαστικών λειτουργών είναι ανάλογες με το λειτούργημά τους. Τα σχετικά με τη βαθμολογική και μισθολογική τους εξέλιξη και με την κατάστασή τους γενικά καθορίζονται με ειδικούς νόμους».

Επίσης, προβλέπεται πως «διαφορές σχετικά με τις κάθε είδους αποδοχές και τις συντάξεις των δικαστικών λειτουργών και εφόσον η επίλυση των σχετικών νομικών ζητημάτων μπορεί να επηρεάσει τη μισθολογική, συνταξιοδοτική ή φορολογική κατάσταση ευρύτερου κύκλου προσώπων, εκδικάζονται από το ειδικό δικαστήριο του άρθρου 99. Το δικαστήριο στις περιπτώσεις αυτές συγκροτείται με τη συμμετοχή ενός επιπλέον τακτικού καθηγητή και ενός επιπλέον δικηγόρου, όπως νόμος ορίζει. Νόμος ορίζει τα σχετικά με τη συνέχιση τυχόν εκκρεμών δικών».

Το Ειδικό Δικαστήριο Εκδικάσεως Αγωγών Κακοδικίας απαρτίζεται:

ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

 1. Αϊρίν-Έβελυν-Μικέλα-Μαίρη Σαρπ του Γκόρντον-Χένρυ, Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, ως Πρόεδρο
 2. Νικόλαο Σκαρβέλη του Στυλιανού, Σύμβουλο της Επικρατείας
 3. Μαρία Μουλιανιτάκη του Φειδία, Αρεοπαγίτη
 4. Ευφροσύνη Παπαθεοδώρου του Αθανασίου, Σύμβουλο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
 5. α) Κωνσταντίνο Χριστοδούλου του Νικολάου, Καθηγητή της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών β) Ευγενία Πρεβεδούρου του Βασιλείου, Καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
 6. α) Χριστίνα Κουντούρη του Φιλίππου, β) Θεμιστοκλή Μαμάκο του Νικολάου, Δικηγόρους Αθηνών, μέλη του Ανωτάτου Πειθαρχικού Συμβουλίου των Δικηγόρων.

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ

 1. α) Κωνσταντίνο Κουσούλη του Δημητρίου, β) Δημήτριο Βασιλειάδη του Ηλία, Συμβούλους της Επικρατείας.
 2. α) Μυρσίνη Παπαχίου του Γεωργίου, β) Πελαγία Ακάσογλου του Κωνσταντίνου, Αρεοπαγίτες.
 3. α) Νεκταρία Δουλιανάκη του Νικολάου, β) Αγγελική Πανουτσακοπούλου του Γεωργίου, Συμβούλους του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
 4. α) Ελένη Μουσταΐρα του Νικολάου, Καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών β) Σπυρίδωνα Ψυχομάνη του Διονυσίου, Καθηγητή της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης γ) Ελευθερία Παπαγιάννη του Σπυρίδωνος, Καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών δ) Ιωάννη Μπέκα του Γεωργίου, Καθηγητή της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
 5. α) Δημήτριο Πολλάλη του Ηλία, Δικηγόρο Πειραιά β) Δημήτριο Μανώλη του Εμμανουήλ, Δικηγόρο Αθηνών γ) Ιωάννη Πιτσιώρα του Δημητρίου, Δικηγόρο Θεσσαλονίκης δ) Ανδρέα Ταγαράκη του Ευστρατίου, Δικηγόρο Θεσσαλονίκης, μέλη του Ανωτάτου Πειθαρχικού Συμβουλίου των Δικηγόρων.

Το Ειδικό Δικαστήριο επίλυσης διαφορών απαρτίζεται:

ΤΑΚΤΙΚΑ

 1. Ευγενία Σαχπεκίδου του Ροδίου, Καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
 2. Ανδρέα Ζαχόπουλο του Θεοφάνη, Δικηγόρο Αθηνών Μέλος του Ανωτάτου Πειθαρχικού Συμβουλίου των Δικηγόρων

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ

 1. α) Κωνσταντίνο Παπαγεωργίου του Αποστόλου, β) Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο του Θεοδώρου, Καθηγητές της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
 2. α) Παναγιώτη Τσουμάνη του Χρήστου, β) Θεόδωρο Γεωργάκη του Γεωργίου,
  Δικηγόρους Αθηνών, μέλη του Ανωτάτου Πειθαρχικού Συμβουλίου των Δικηγόρων.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις
ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.grΠΗΓΗ