Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Δωδεκανήσου παραπέμφθηκε μετά από βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, μία 34χρονη γυναίκα, μετά τις κατηγορίες για συμμετοχή όταν ήταν 19 ετών σε εγκληματική οργάνωση η οποία είχε στήσει απάτη για την έκδοση δανείων με πλαστά έγγραφα από την Εμπορική Τράπεζα.

Η 34χρονη διά του συνηγόρου της Μανώλη Βλάχου, προσέφυγε στο Συμβούλιο Εφετών Δωδεκανήσου που προ ημερών εξέτασε την προσφυγή της. Κομβικό σημείο στο υπερασπιστικό της υπόμνημα είναι το γεγονός πως το επίδικο διάστημα που έγινε η απάτη, η ίδια νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Κρήτης μετά από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, η 34χρονη στο υπόμνημα επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι εξ αρχής (σε όλα τα στάδια της μέχρι τώρα διαδικασίας) έχει αιτηθεί τη διενέργεια γραφολογικής εξέτασης προκειμένου να αποδειχθεί ο ισχυρισμός της, ότι δηλαδή έχουν πλαστογραφηθεί τα στοιχεία και οι υπογραφές της. Ωστόσο μέχρι σήμερα γραφολογική εξέταση δεν έχει διενεργηθεί.

Τα επιχειρήματά της είχε αναπτύξει η 34χρονη και κατά την απολογία της το καλοκαίρι του 2017 στην ανακρίτρια Ρόδου, όπου και μεταξύ άλλων είχε τονίσει επίσης ότι τους συγκατηγορούμενούς της ούτε τους γνωρίζει ούτε είχε ποτέ κάποια σχέση μαζί τους.

Η ίδια είχε πει ότι το επίμαχο διάστημα ήταν μόλις 19 ετών, μόλις είχε τελειώσει τη σχολή της και δεν υπέβαλε ούτε φορολογική δήλωση, και φυσικά το ότι βρισκόταν σε νοσοκομείο της Κρήτης αλλά και το ότι δεν διέθετε λογαριασμό στη συγκεκριμένη τράπεζα. Μάλιστα είχε επισημάνει ότι κατά τη δική της εκτίμηση, τα στοιχεία της υπεκλάπησαν και χρησιμοποιήθηκαν εν αγνοία της.

Συνολικά στην υπόθεση κατηγορούνται δεκαέξι άτομα, μεταξύ των οποίων και η 34χρονη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ως «εγκέφαλοι» του κυκλώματος φέρονται να είναι δύο άνδρες ηλικίας 56 και 52 ετών αντίστοιχα και δύο γυναίκες οι οποίοι ήταν αυτοί που με τη χρήση πληρεξουσίου από πελάτες που έβρισκαν για την πώληση ακινήτων, εκταμίευαν τα χρήματα και τα μετέφεραν στους λογαριασμούς τους. Η συνολική ζημία που υπέστη η τράπεζα από την υπόθεση αυτή ανέρχεται σε 2.100.000 ευρώ.

Στις αρχές Απριλίου 2011 συνελήφθη στη Δράμα 46χρονος ο οποίος επίσης κατηγορείται ότι εμπλέκεται στην υπόθεση και σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα του ανακριτή Ρόδου.

Ο 46χρονος, ο οποίος ήταν χρόνια κάτοικος εξωτερικού, μεταφέρθηκε στη Ρόδο και απολογήθηκε στον ανακριτή όπου σύμφωνα με πληροφορίες, δήλωσε άγνοια για την υπόθεση, όμως παραδέχτηκε ότι είχε κάνει πληρεξούσιο στον 52χρονο προκειμένου να του εκδώσει δάνειο, καθώς ο ίδιος επειδή δεν έκανε φορολογική δήλωση δεν μπορούσε. Μάλιστα ο 46χρονος εξεπλάγην με την ύπαρξη εκκαθαριστικού στο όνομά του αφού εκείνος ουδέποτε είχε συμπληρώσει φορολογική δήλωση.

Πηγή: rodiaki.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις
ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr



ΠΗΓΗ