Μια συγκλονιστική υπόθεση βιασμού ενός 12χρονου (τότε) αγοριού και μάλιστα από “φίλο” της οικογένειας αποκάλυψε ο ΑΝΤ1 και η εκπομπή “Πρωινοί Τύποι”.

Θύμα ένα 12χρονο αγόρι που σήμερα είναι 31 ετών. Το θύμα υπέστη σεξουαλική κακοποίηση κατ’ εξακολούθηση. Θύτης, όπως συχνά συμβαίνει σε τέτοιες υποθέσεις, άτομο που ανήκει στο ευρύτερο κοινωνικό του περιβάλλον.

Στα 18 διαγνώστηκε με διπολική διαταραχή κι ανέπτυξε παραβατική συμπεριφορά εναντίον ηλικιωμένης. Στην απολογία του για την συμπεριφορά του, το 2013, ανέφερε για πρώτη φορά την κακοποίηση που υπέστη στα 12 του χρόνια κι άρχισε να ερευνάται η υπόθεση. Τελικά, ο θύτης, 60 ετών σήμερα, καταδικάστηκε σε 5 χρόνια αμετάκλητα.

Συγκλονίζει η μητέρα του θύματος

Η μητέρα του θύματος τόνισε στον ΑΝΤ1 ότι “όταν έγιναν τα γεγονότα ο γιος μου ήταν 12 ετών. Αφού ο θύτης γνώρισε εμάς το παιδί δεχόταν απειλές ότι έαν πεις κάτι, γίνει κάτι, θα κάνω το ίδιο στη μητέρα σου, την αδελφή σου, του απειλούσε την οικογένεια με λίγα λόγια.

Κατ΄ εξακολούθηση τόσα χρόνια αυτό του διέλυσε την ψυχολογία. Το παιδί μου πέρναγε εφιαλτικές στιγμές στα χέρια αυτού του ανθρώπου και ήταν μόνο του. Όταν μου το πρωτοείπε έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου.

Δεν ήθελα να τον κάνω να νοιώσει ακόμα χειρότερα από ότι είχε νοιώσει. Είχε περάσει μαρτύριο. Το μαρτύριο. Είναι πραγματικά πάρα πολύ επώδυνο για ένα γονιό. Είναι ένα μαχαίρι στην καρδιά, είναι κάτι πάρα πολύ μεγάλο και είναι μια πληγή που δεν θεραπεύεται ποτέ.

Αλλά ανοίγω τα συναισθήματά μου και μιλάω γιατί ποτέ δεν θέλω να τα βγάζω στον γιο μου και να του μιλάω έτσι ποτέ, μα ποτέ μα ποτέ. Είχα δώσει υπόσχεση στο παιδί ότι αυτός θα τιμωρηθεί. Έπρεπε να κοιτάξω το κομμάτι πως θα μπορέσω να εξασφαλίσω τους μάρτυρες. Σε ένα φίλο του που το είχε πει τότε, το παιδάκι πήγε και κατέθεσε με όλο το θάρρος και ότι ακριβώς είπε ο… τότε.

Ήταν βασικά δύο οι μάρτυρες και ένας παπάς, που ο παπάς λόγω της ιεροσύνης του, ήταν εξομολόγηση, δεν θα μπορούσε ποτέ να καταθέσει.

Ο γιος μου είναι καλύτερα αλλά δεν έχει ξεπεράσει τους φόβους. Ένα παλικάρι 30 χρονών που έχει βραδινή ενούρηση, δηλαδή θεωρεί ότι αυτός κάποια στιγμή θα βγει από τη φυλακή και ότι θα απειλείται η ζωή του ξανά”.

Ο δικαστικός αγώνας του δικηγόρου επί 14 χρόνια

Ο Κώστας Καπελλάκης, δικηγόρος υπεράσπισης θύματος σεξουαλική κακοποίησης, περιέγραψε ότι μετά από 14 χρόνια δικαστικού αγώνα κατάφεραν να καταδικαστεί αμετάκλητα από τον Άρειο Πάγο ο θύτης.

Ο κύριος Καπελλάκης ανέφερε ότι “τα αδικήματα αυτά στιγματίζουν ανεξίτηλα τα θύματα. Μάλιστα το πρόβλημα υγείας που παρουσίασε το συγκεκριμένο παιδί οφείλεται στην κακοποίηση που υπέστη. Έζησε χρόνια μέσα στο δίλημμα αν θα πρέπει να το πει ή όχι. Και ήταν προς τιμήν της ελληνικής δικαιοσύνης που κίνησε τη διαδικασία, γιατί δεν είχε το θάρρος το παιδί αυτό να την κινήσει μόνο του”.

ΠΗΓΗ: ΑΝΤ1

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις
ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.grΠΗΓΗ