Ο αριθμός των ατόμων που μολύνθηκαν από τον κορονοϊό το τελευταίο εικοσιτετράωρο έφθασε τα 26.096, ενώ ο συνολικός αριθμός των μολυνθέντων από την αρχή της πανδημίας έχει φθάσει τους 2.515.009, ανακοίνωσαν οι αρμόδιες για την αντιμετώπιση του κορονιϊού ρωσικές αρχές.

Στην Μόσχα το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 5.232 κρούσματα, ενώ 5.532 ασθενείς πήραν εξιτήριο και καταγράφηκαν 71 θάνατοι. Από την αρχή της πανδημίας στην ρωσική πρωτεύουσα έχουν καταγραφεί 660.073 κρούσματα, εκ των οποίων 501.403 έχουν αναρρώσει, ενώ έχουν χάσει την ζωή τους 9.496 άνθρωποι. Την παρούσα στιγμή στην ρωσική πρωτεύουσα νοσούν 149.174 άτομα.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο έχασαν την ζωή τους 562 άνθρωποι, ενώ ο συνολικός αριθμός των θανάτων έχει φθάσει τις 44.159. Η σχετική θνητότητα έφθασε σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές στα επίπεδα του 1,76%

Στις αρχές Οκτωβρίου σύμφωνα με του υπολογισμούς του πρακτορείου TASS με βάση τα στοιχεία της Ρωσικής Στατιστικής αρχής (Rostat), η σχετικη θνητότητα κυμαινόταν μεταξύ του 2,7% και του 4,7%, ανάλογα με το αν ελήφθησαν υπόψη περιστατικά θανάτου για το οποία ο κορονοϊός δεν υπήρξε η κύρια αιτία θανάτου.

Σουηδία-κορονοϊός

Η Σουηδία, της οποίας η ανορθόδοξη στρατηγική για την πανδημία βρέθηκε στο επίκεντρο της διεθνούς προσοχής, κατέγραψε 18.820 νέα κρούσματα κορονοϊού από την Παρασκευή, σύμφωνα με τα στατιστικά που ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία Υγείας.

Την αντίστοιχη περίοδο της περασμένης εβδομάδας καταγράφηκαν 17.629 κρούσματα.

Η Σουηδία ανακοίνωσε 133 νέους θανάτους σήμερα, με τον συνολικό τους αριθμό να φθάνει τους 7.200.

Ο Σουηδός πρωθυπουργός Στέφαν Λέβεν ανακοίνωσε σήμερα ότι θα συνεχίσουν να ισχύουν οι περιορισμοί για δημόσιες συναθροίσεις έως 8 άτομα κατά την επικείμενη εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ένα όριο που θα πρέπει να αφορά και τους ιδιωτικούς εορτασμούς.

«Φέτος τα Χριστούγεννα δεν μπορούν να είναι όπως συνήθως», δήλωσε ο Λέβεν σε συνέντευξη Τύπου.

Ολλανδία

Ο αριθμός των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στην Ολλανδία έχει ξαναρχίσει να αυξάνεται έπειτα από εβδομάδες μείωσής του, ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές της χώρας.

Καταγράφηκαν 43.103 νέα κρούσματα την εβδομάδα που έληξε σήμερα, 8 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας στην εβδομαδιαία ενημέρωσή του. Ο αριθμός αυτός παρουσιάζει αύξηση σε σχέση με τα 33.949 που ήταν την εβδομάδα που έληξε την 1η Δεκεμβρίου.

ΠΗΓΗ