Το κάστρο του Γουίνδσορ θα είναι η τελευταία κατοικία του Πρίγκιπα Φιλίππου που έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 99 ετών. Σύμφωνα με την επιθυμία του, δεν θα πραγματοποηθεί λαϊκό προσκύνημα, ενώ η κηδεία θα πραγματοποιηθεί στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, χωρίς τη συμμετοχή κόσμου, λόγω πανδημίας.

Η τελευταία κατοικία του Δούκα του Εδιμβούργου, το κάστρο του Γουίνδσορ στο Μπέρκσαϊρ, όπου άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή, χτίστηκε τον 11ο αιώνα και έχει υπάρξει κατοικία 39 μοναρχών. Σήμερα αποτελεί την κατοικία της Βασίλισσας Ελισάβετ κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Είναι άμεσα συνδεδεμένο με βρετανική βασιλική οικογένεια και αξιοσημέιωτο για την αρχιτεκτονική του.

Πρόκειται για το παλιότερο και μεγαλύτερο κατοικήσιμο κάστρο στον κόσμο, σύμφωνα με τη βασιλική οικογένεια, ενώ είναι ανοιχτό για τους επισκέπτες όλο τον χρόνο.

Πώς θα γίνει η κηδεία

Όπως ανακοινώθηκε οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες στα κυβερητικά κτήρια μέχρι και την επόμενη ημέρα της κηδείας, η ημερομηνία της οποίας δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή.

Η βασίλισσα, σύμφωνα με το BBC, εξετάζει αλλαγές στα κηδεία και στην τελετή, λόγω των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης εξαιτίας της πανδημίας.

Μάλιστα από την αρχή της πανδημίας, εξετάζονταν σενάρια ώστε να αποφευχθούν μαζικές συγκεντρώσεις σε περίπτωση που ο δούκας πέθανε εν μέσω κορονοϊού.

Πάντως σήμερα πλήθος κόσμου συρρέει μπροστά από το κάστρο, όπως και μπροστά από το Παλάτι του Μπάκινγχαμ αφήνοντας μπουκέτα από λουλούδια και συλλυπήρια σημειώματα.



ΠΗΓΗ