Γόνος μιας από τις πλουσιότερες οικογένειες στη Μασαχουσέτη, ο Τζον Φ. Κένεντι, γνωστός τοις πάσι και ως J.F.K., υπηρέτησε ως πρόεδρος των ΗΠΑ από τον Ιανουάριο του 1961 έως τη δολοφονία του στο Ντάλας του Τέξας το Νοέμβριο του 1963. Παρακάτω θα βρείτε κάποιες συναρπαστικές αλήθειες τόσο για την προσωπική του ζωή, όσο και για το συγγραφικό του έργο, άγνωστες στο ευρύ κοινό.

Κέρδισε ένα βραβείο Πούλιτζερ

Ο Κένεντι έγραψε το πρώτο του βιβλίο, «Γιατί κοιμήθηκε η Αγγλία», σε ηλικία 22 ετών, ενώ το 1945 πέρασε μερικούς μήνες ως ανταποκριτής εφημερίδων για τις εφημερίδες του William Randolph Hearst που κάλυπταν τη διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών στο Σαν Φρανσίσκο και τα επακόλουθα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη. Το 1957 το βραβείο Πούλιτζερ στη βιογραφία απονεμήθηκε στον Κένεντι για το «Μορφές Θαρραλέων», παρόλο που από τότε υπήρξε διαμάχη ως προς το πόσο μεγάλο μέρος του βιβλίου γράφτηκε από τον βοηθό του Theodore Sorensen.

Είχε αποκλειστεί από το στρατό

Τους μήνες πριν από την είσοδο των Ηνωμένων Πολιτειών στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Κένεντι προσπάθησε να στρατολογηθεί αλλά κάποια προβλήματα που αντιμετώπιζε με το έντερο και την πλάτη του, τον έκαννα να αποτύχει στις φυσικές εξετάσεις τόσο για τις σχολές του στρατού όσο και του αξιωματικού του Ναυτικού. Χρησιμοποιώντας, ωστόσο, τις συνδέσεις του πατέρα του ο μελλοντικός πρόεδρος έγινε δεκτός στο Ναυτικό τον Οκτώβριο του 1941. Ως διοικητής του PT-109, μάλιστα, έγινε ήρωας του πολέμου, αφού βοήθησε τους συνεργάτες του να επιβιώσουν από τη βύθιση του πυροβολικού το 1943.

Παρακολούθησε για λίγο μαθήματα και στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον

Πριν από την εγγραφή του στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, ο Κένεντι το 1935 ξεκίνησε την προπτυχιακή του καριέρα σε ένα άλλο ίδρυμα της Ivy League, το Πανεπιστήμιο του Πρίνστον. Οι σπουδές του εκεί ήταν πολύ σύντομες, καθώς μια γαστρεντερική ασθένεια τον ανάγκασε να εγκαταλείψει το Πρίνστον μετά από δύο μόνο μήνες και μετά την ανάρρωσή του εγγράφηκε στο Χάρβαρντ.

Με την Τζάκι απέκτησαν τέσσερα παιδιά

Εκτός από την Κάρολαϊν και τον Τζον Τζ., οι Κένεντι απέκτησαν δύο ακόμη παιδιά. Το 1956 η Τζάκι γέννησε ένα νεκρό κορίτσι που το ζευγάρι σκόπευε να ονομάσει Αραμπέλα, και στις 7 Αυγούστου του 1963, λίγους μήνες πριν τη δολοφονία του προέδρου των ΗΠΑ, ο Πάτρικ Μπουβιέ Κένεντι γεννήθηκε πρόωρα μιάμιση εβδομάδα νωρίτερα. Το μωρό πέθανε δύο ημέρες αργότερα από πνευμονική νόσο. Οι σοροί των δύο παιδιών απομακρύνθηκαν από τη Μασαχουσέτη το 1963 για να είναι δίπλα στον πατέρα τους στο Εθνικό Νεκροταφείο του Άρλινγκτον.



ΠΗΓΗ