Παρά το γεγονός ότι ο Γουόλτ Ντίσνεϊ ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς και επιδραστικούς ανθρώπους του 20ού αιώνα, o Ντίσνεϊ είχε σημαδευτεί από πολλές αποτυχίες πολύ πριν δημιουργήσει το «Πιο ευτυχισμένο μέρος στη Γη».

Οι πρώτες προσπάθειες του Ντίσνεϊ για τη δημιουργία κινουμένων σχεδίων στέφθηκαν με παταγώδη αποτυχία, ωστόσο, τίποτα δεν στάθηκε εμπόδιο για τον νεαρό τότε Ντίσνεϊ προς την επίτευξη των στόχων του και την πραγματοποίηση των ονείρων του. Όταν επέστρεψε, λοιπόν, στο σπίτι από τον πόλεμο, ο Ντίσνεϊ έγινε μαθητευόμενος σε ένα εμπορικό στούντιο τέχνης του Κάνσας Σίτι. Τον έτρωγε όμως η ιδέα του να δημιουργήσει την δική του επιχείρηση, και έτσι μαζί με τον μεγαλύτερο αδερφό του, Ρόι, ξεκίνησαν τη λειτουργία της δικής τους επιχείρησης κινουμένων σχεδίων, Laugh-O-Gram Studios, το 1920. Η εταιρεία, ωστόσο, χρεοκόπησε μερικά χρόνια αργότερα.

Με την απώλεια της πρώτης επιχείρησής του, ο Ντίσνεϊ έβαλε όλα τα υπάρχοντά του σε μια τσάντα και με μόλις 40 δολάρια στην τσέπη, πήγε στο Λος Άντζελες για να δοκιμάσει την τύχη του στην υποκριτική. Αλλά απέτυχε και σε αυτό. Και πάλι όμως δεν το έβαλε κάτω. Παρατηρώντας ότι δεν υπήρχαν στούντιο κινουμένων σχεδίων στην Καλιφόρνια, έπεισε τον αδερφό του να στήσουν το δικό τους. Όχι πολύ καιρό μετά, ο Ντίσνεϊ βρήκε την πρώτη μεγάλη επιτυχία του με τη δημιουργία του Oswald, του τυχερού λαγού.

Ο χαρακτήρας του Ντίσνεϊ γνώρισε μεγάλη επιτυχία, ωστόσο, ο ίδιος ο Ντίσνεϊ έπεσε θύμα απάτης με μια ομάδα συνεργατών του να του κλέβουν την ιδέα και να την καρπώνονται οι ίδιοι, με τον Ντίσνεϊ να μην έχει, πλέον, κανένα νόμιμο δικαίωμα πάνω στον χαρακτήρα του Oswald.

Αλλά, για ακόμη μία φορά, αντί να τα βάλει κάτω με την κακοτυχία ή να σχεδιάσει την εκδίκησή του ο Ντίσνεϊ αποφάσισε να φύγει και να ξεκινήσει ξανά. Ήταν στο τρένο προς την Καλιφόρνια που δημιούργησε τον Μίκυ Μάους. Και η υπόλοιπη ιστορία είναι λίγο πολύ γνωστή σε όλους, με την δημιουργία του κολοσσού της Ντίσνεϊ να βρίσκει ανταπόκριση σε κάθε γωνιά της Γης.



ΠΗΓΗ