Η Άννα Χέρσεϊ έκανε μόλις στα 10 της χρόνια το διεθνές ντεμπούτο της στο πινγκ πονγκ, αν και δεν περίμενε ότι κάποια στιγμή θα της ζητούσε την βοήθειά της ένας Αμερικανός πρόεδρος.

Όπως αναφέρει το BBC, η, 15χρονη σήμερα, Ουαλή πρωταθλήτρια δεν έχει πάθος μόνο για το πινγκ πονγκ αλλά και για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Κάπως έτσι, την εντόπισε ο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος ζήτησε τη βοήθειά της, στην αποστολή του για την καταπολέμηση της κλιματικής κρίσης.

Η αμερικανική πρεσβεία στο Λονδίνο επικοινώνησε με την οικογένεια της 15χρονης την προηγούμενη εβδομάδα, ρωτώντας αν δέχεται να βοηθήσει τον Αμερικανό πρόεδρο στην «πλέον επείγουσα προτεραιότητα» της διοίκησής του. Από την Χέρσεϊ ζητήθηκε η πιθανότητα μιας συνεργασίας με την Ουάσινγκτον με στόχο την προώθηση του μηνύματος για το κλίμα στους νέους.

«Δεν πίστευα ποτέ ότι θα μου συμβεί κάτι τέτοιο. Ήμουν πραγματικά έκπληκτη, αλλά και ενθουσιασμένη που μίλησα μαζί τους για αυτό», δήλωσε η 15χρονη στους Times.

Η νεαρή πρωταθλήτρια θα μιλήσει με την Γιάελ Λέμπερτ, τη μεταβατική επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματικής αντιπροσωπείας στο Λονδίνο για το πώς μπορεί να βοηθήσει να διαδοθεί το μήνυμα για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής στους συνομηλίκους της.

«Έγραψα κάποιες προτάσεις μου και ταυτόχρονα κάνω περισσότερη έρευνα για την κλιματική αλλαγή», δήλωσε.

«Με οικονομία στην ενέργεια, ανακύκλωση, μικρότερη χρήση ορυκτών καυσίμων, με περπάτημα ή χρησιμοποιώντας ποδήλατο αντί για αυτοκίνητο όπου αυτό είναι δυνατό, υπάρχουν πολλά που μπορούμε να κάνουμε. Μικρή ή μεγάλη, κάθε αλλαγή και προσπάθεια είναι σημαντική», τόνισε.

Η Χέρσεϊ, με πατέρα Βρετανό και μητέρα Κινέζα, είναι ανερχόμενο αστέρι στο πινγκ πονγκ. Από τα 6 της χρόνια μετέχει σε προγράμματα προετοιμασίας στην Κίνα, όπου έκανε προπόνηση έως και 7 ώρες την ημέρα.

Στα 10 της χρόνια έκανε το διεθνές ντεμπούτο της στους επαγγελματικούς αγώνες του αθλήματος και ένα χρόνο αργότερα, το 2018, έγινε η νεαρότερη αθλήτρια που έχει μετάσχει ποτέ σε Αγώνες Κοινοπολιτείας.

Το 2019 εγκαταστάθηκε στην Κίνα, για να προπονείται καλύτερα, αλλά μετά το ξέσπασμα της πανδημίας επέστρεψε στη Βρετανία και γυμνάζεται στο Κάρντιφ μαζί με την εθνική ομάδα Ουαλίας.



ΠΗΓΗ