Το σεξ απαγορεύεται ρητώς κι απαρεγκλίτως λόγω κορονοϊού στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο που αναμένεται να διεξαχθούν σε μερικές εβδομάδες από σήμερα, ωστόσο η οργανωτική επιτροπή παρά ταύτα θα διανείμει 160.000 προφυλακτικά σε όσους λάβουν μέρος.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «The Sun», οι ιθύνοντες των Αγώνων συστήνουν στους αθλητές να μην κάνουν σεξ κατά τη διάρκεια του αθλητικού γεγονότος.

Η διανομή προφυλακτικών αποτελεί παράδοση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, που ξεκίνησε από το 1988, κυρίως για την πρόληψη της εξάπλωσης του AIDS. Κάθε αθλητής θα λάβει περίπου 14 προφυλακτικά, καθώς και ένα βιβλίο οδηγιών, 33 σελίδων, σχετικά με τους κανόνες κοινωνικής απόστασης που θα πρέπει να τηρούν ευλαβικά οι συμμετέχοντες καθ’ όλη την διάρκεια των αγώνων.

Στο εν λόγω εγχειρίδιο, η οργανωτική επιτροπή παροτρύνει τους αθλητές να «αποφύγουν κάθε σωματική επαφή, τις αγκαλιές και τις χειραψίες». Σε σχετική της δήλωση, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) υπερασπίστηκε την κίνηση αυτή, επισημαίνοντας: «Στόχος μας δεν είναι οι αθλητές να χρησιμοποιήσουν τα προφυλακτικά στο Ολυμπιακό Χωριό, αλλά να τα πάρουν μαζί τους, επιστρέφοντας στην πατρίδα τους».



ΠΗΓΗ