Σκηνές από ταινία σπλάτερ θυμίζουν τα όσα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας για μια υπόθεση που έχει σοκάρει την Ισπανία. Οι εισαγγελικές Αρχές της χώρας ζήτησαν να καταδικαστεί σε κάθειρξη 15 ετών ένας νεαρός άνδρας που δικάζεται αυτήν την εβδομάδα, επειδή στραγγάλισε τη μητέρα του, τεμάχισε το πτώμα της και έφαγε ορισμένα κομμάτια από αυτό.

Ο Άλμπερτ Σ.Χ., ο «κανίβαλος της Βέντας» όπως τον αποκαλούν τα τοπικά ΜΜΕ, από τη συνοικία της Μαδρίτης όπου οι αστυνομικοί έκαναν τη μακάβρια ανακάλυψη, κατηγορείται για «ανθρωποκτονία» και «βεβήλωση νεκρού».

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν στις αρχές του 2019, όταν ο ύποπτος καυγάδισε με την 69χρονη μητέρα του μέσα στο διαμέρισμα όπου ζούσαν, στη συνοικία Λας Βέντας, όπου βρίσκονται οι αρένες των ταυρομαχιών της ισπανικής πρωτεύουσας.

Αφού έπνιξε τη γυναίκα, την τεμάχισε με ένα πριόνι και δύο κουζινομάχαιρα «για να την εξαφανίσει».

Φύλαξε ορισμένα κομμάτια σε πλαστικά δοχεία στο σπίτι και στο ψυγείο και τις επόμενες 15 ημέρες έφαγε ορισμένα από αυτά, ενώ τα υπόλοιπα τα πέταξε σε κάδους απορριμμάτων.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ και όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ένας αστυνομικός που κατέθεσε στη δίκη είπε ότι όταν μπήκε στο διαμέρισμα ο κατηγορούμενος ομολόγησε ότι είχε φάει ορισμένα κομμάτια, ενώ άλλα τα έδωσε στον σκύλο του.

Ο άνδρας, ο οποίος σύμφωνα με την αστυνομία αντιμετώπιζε προβλήματα εξάρτησης από ναρκωτικά, συνελήφθη τον Φεβρουάριο του 2019, αφού μια φίλη της μητέρας του ενημέρωσε τις αρχές για την εξαφάνισή της. Όταν οι αστυνομικοί τον ρώτησαν αν η μητέρα του βρισκόταν στο διαμέρισμά τους, εκείνος απάντησε καταφατικά και τους άφησε να μπουν στο σπίτι.

«Αντικρίσαμε μια εικόνα βγαλμένη από την Κόλαση του Δάντη», είπε ένας αστυνομικός, που μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Telecinco.

Οι εισαγγελείς ζητούν επίσης από το δικαστήριο να καταβάλει ο «κανίβαλος της Βέντας» αποζημίωση ύψους 90.000 ευρώ στον μεγαλύτερο αδελφό του.



ΠΗΓΗ