Μετά από ένα κακό πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να κάνει το κόλπο γκρόσο στο Τελ Αβίβ και να «κλέψει» την νίκη από τη Μακάμπι. Όμως, η συγκλονιστική εμφάνιση του Νεμάνια Νέντοβιτς δεν ήταν αρκετή και έτσι το «Τριφύλλι» έχασε τον αγώνα με σκορ 89-81.

Ο Σέρβος παίκτης τελείωσε τον αγώνα, «σπάζοντας» όλα τα ρεκόρ. Ο «Νέντο» είχε 39 πόντους με 7/9 δίποντα, 7/13 τρίποντα, 4/5 βολές, 2 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 2 κλεψίματα και μόλις ένα λάθος σε 29:34 λεπτά συμμετοχής (45 ranking). Την ίδια ώρα όμως η Μακάμπι είχε απάντηση στον «βομβαρδισμό» του Σέρβου, μιας και ο Σκότι Ουίλμπεκιν (ειδικά στην τέταρτη περίοδο) ήταν ο παίκτης που με του2ς 22 πόντους που πέτυχε κράτησε όρθια την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Το κακό πρώτο ημίχρονο φάνηκε από το ξεκίνημα για τον Παναθηναϊκό με τους «πράσινους» να παίζουν συγκεντρωμένα στην άμυνα, αλλά στην επίθεση να είναι ιδιαίτερα άστοχοι. Όπως και η Μακάμπι. Είναι χαρακτηριστικό πως στο πρώτο πεντάλεπτο της αναμέτρησης το σκορ ήταν 6-4 με τις δύο ομάδες να τα έχουν… σπάσει. Στη συνέχεια όμως οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου, βρήκαν ρυθμό , «ζεστάθηκαν» και εκμεταλλευόμενοι τις πολύ κακές επιστροφές των «πράσινων» βρήκαν πόντους στον αιφνιδιασμό. Με γκολ-φάουλ του Οθέλο Χάντερ η διαφορά έφτασε τους 10 πόντους, 19-9 και το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τρίποντο του Νέντοβιτς για το 21-12.



ΠΗΓΗ