Σε «μία από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες» του αμερικανικού κινήματος για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, τον Φρανκ Καμένι, είναι αφιερωμένο το σημερινό doodle της Google.
Το 1957, ο Καμένι απολύθηκε από τη θέση του ως αστρονόμος στην υπηρεσία χαρτών του Αμερικανικού Στρατού λόγω της ομοφυλοφιλίας του. Η απόλυση αυτή ήταν η αφορμή για να ξεκινήσει «ένα τιτάνιο αγώνα» κατά της αμερικανικής διοίκησης που θα αποτελούσε την «αιχμή του δόρατος» σε μια νέα περίοδο μαχητικής πλέον διεκδίκησης που άρχιζε για το κίνημα για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων στις ΗΠΑ των αρχών της δεκαετίας του 1960.
Η αντίδραση του Καμένι σε εκείνη την απόλυση θεωρείται ακόμα και σήμερα ως η πρώτη αξίωση αστικών δικαιωμάτων για το θέμα του σεξουαλικού προσανατολισμού που έφτασε ποτέ στα δικαστήρια των ΗΠΑ.
Μετά την απόλυσή του ο Καμένι έφτασε μέχρι το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ με την ελπίδα να δικαιωθεί ζητώντας να του αναγνωριστούν ίσα δικαιώματα με τους υπόλοιπους ανθρώπους. Όταν απέτυχε ξεκίνησε μια δίχως προηγούμενο πολιτική εκστρατεία υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων που του έδωσε το προσωνύμιο ο «πατέρα του κινήματος» που ξεπήδησε τα επόμενα χρόνια.
Ο ίδιος, μετά την απόλυσή του από τον στρατό δεν δούλεψε ποτέ στη ζωή του και τον στήριζαν φίλοι και γνωστοί από το υστέρημά τους. Ποτέ δεν δέχθηκε κάποια «ταμπέλα» σχετικά με την σεξουαλικότητά του και αυτοπροσδιοριζόταν ως άνθρωπος, ενώ πάντα κρατούσε τις σχέσεις του μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
Έδωσε έναν τιτάνιο αγώνα για να αφαιρεθεί ο χαρακτηρισμός της ομοφυλοφιλίας ως ψυχική διαταραχή από την Αμερικανική Ψυχιατρική Εταιρεία και το 1971 έγινε ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος υποψήφιος για το Κογκρέσο των ΗΠΑ.
Τα τελευταία χρόνια της ζωή του ο Καμένι υπέφερε από προβλήματα στην καρδιά αλλά ούτε αυτό τον σταμάτησε από το να δίνει τον αγώνα στον οποίο αφιέρωσε τη ζωή του. Η τελευταία του δημόσια ομιλία ήταν σε μια ομάδα ΛΟΑΤΚΙ στην Ουάσιγκτον στις 30 Σεπτεμβρίου 2011.
Ο Φρανκ Καμένι βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στην Ουάσιγκτον, λίγες ημέρες αργότερα, στις 11 Οκτωβρίου 2011. Ο γιατρός που τον εξέτασε διαπίστωσε πως η αιτία θανάτου του ήταν η αρτηριοσκληρωτική καρδιαγγειακή νόσος που τον ταλαιπωρούσε τα τελευταία χρόνια της ζωής του.