Συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας, Φώτη Κουβέλη, είχε το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος, για σειρά ζητημάτων που απασχολούν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Πειραιά 01-02-2019 η προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουβέλη Φώτη και τους συνδικαλιστικούς φορείς, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Σαντορινιού Νεκτάριου, του Γενικού Γραμματέα κ. Τεμπονέρα Διονύσιου και του Γενικού Γραμματέα Λιμένων κ. Λαμπρίδη Χρήστου.

Συζητήθηκαν εκτενώς τα θέματα των μεταθέσεων, δηλώνοντας εξ’ αρχής την θέση μας ότι ο πυρήνας της συζήτησης θα πρέπει να είναι η τροποποίηση – επικαιροποίηση των διατάξεων του Ν. 4504/17 που αφορούν τις μεταθέσεις και δευτερευόντως το σχέδιο Π.Δ. Ζητήσαμε επίσης το όποιο Π.Δ. που θα προκύψει, θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα των αλλαγών της νομοθετικής ρύθμισης που θα προταθεί.

Από την πλευρά του ο κ. Υπουργός κατανόησε τους λόγους που προβάλαμε και που έχουμε εξειδικεύσει με παλαιότερες ανακοινώσεις μας, κινήθηκε δε στην ίδια κατεύθυνση, δίνοντας εντολή για άμεση έναρξη διαλόγου για την τροποποίηση – βελτίωση των νομοθετικών διατάξεων, συνεπακόλουθο των οποίων είναι η επαναδιαμόρφωση του σχεδίου Π.Δ.

Μετά τα παραπάνω δηλώνουμε ικανοποιημένοι και δικαιωμένοι για την αποδοχή των θέσεων μας και διαβεβαιώνουμε ότι θα συμβάλουμε με κάθε τρόπο στο να προκύψει ένα αξιοκρατικό και θεσμικά λειτουργικό πλαίσιο για τις μεταθέσεις – τοποθετήσεις Λ.Σ.- ΕΛ .ΑΚΤ. στη βάση των αποφάσεων του Συνεδρίου της Ομοσπονδίας, όπως αυτό περιγράφεται στο Πρόγραμμα δράσης.

Για το Δ.Σ.
Ο πρόεδρος, Γεώργιος Δριβάκος
Ο γ. γραμματέας, Σαράντος Καμβύσης



ΠΗΓΗ