Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα οκτώ (48) αλλοδαπών προέβη, πρωινές ώρες χθες, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης “ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2018″. Συγκεκριμένα, ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά ν. Σάμου, λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του σκάφους FRONTEX προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Βαθέος. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

Στον εντοπισμό και τη διάσωση πέντε (05) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή νησίδας “ΝΙΜΟ” ν. Σύμης, σε δύσβατη και βραχώδη περιοχή, ικανό αριθμό αλλοδαπών.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Σύμης. Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Βύθιση σκάφους στη Σκύρο λόγω ανέμων

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σκύρου, από τον ιδιοκτήτη του ιδιωτικού σκάφους αναψυχής “ΚΑΠΕΤΑΝ ΓΙΩΡΓΟΣ” Ν.Μ. 1228, για βύθιση του ανωτέρω σκάφους άνευ επιβαινόντων, το οποίο βρισκόταν ελλιμενισμένο στην θαλάσσια περιοχή μώλου Σκύρου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Διακομιδές ασθενών από Θάσο και Πάτμο

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
• 35χρονης από το λιμένα Θάσου στο λιμένα Κεραμωτής, με το Ε/Γ-Ο/Γ “ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Χ” Ν.Π. 12287, και
• 58χρονου από το λιμένα Πάτμου στο λιμένα Παρθένι Λέρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΠΑΤΜΟΣ ΣΤΑΡ” Ν. Λ. 06.

Πηγή: tovima.gr



ΠΗΓΗ