O Ανδρέας Ανδρεάδης έδωσε τη δική του μάχη με τον κοροναϊό και περιγράφει πώς βίωσε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Ο διεθνής βολεϊμπολίστας που μετακόμισε αυτό το καλοκαίρι από τον Ολυμπιακό στον Μίλωνα, αναφέρθηκε στα συμπτώματα που είχε, υπενθύμισε πως ο ιός δεν κάνει διακρίσεις και προέτρεψε όλους τους ανθρώπους να είναι προσεκτικοί και να τηρούν ευλαβικά τα μέτρα. «Ηταν ένα μαρτύριο. Οσοι έχουν νοσήσει μπορούν να καταλάβουν αυτό που εννοώ. Γι’ αυτό θέλω να τονίσω πως όλοι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, να φοράμε μάσκα, να τηρούμε τις αποστάσεις και να φροντίζουμε την καθημερινή υγιεινή μας», είπε μεταξύ άλλων. Ο Ανδρεάδης δεν χρειάστηκε να παραμείνει στο νοσοκομείο, αλλά πέρασε όλες εκείνες τις ημέρες στο σπίτι του, λαμβάνοντας αντιπυρετικά και βιταμίνες και φροντίζοντας τη διατροφή του. Σε ό,τι αφορά το εμβόλιο υποστήριξε πως σκέπτεται να το κάνει, ωστόσο επεσήμανε πως αυτοί που έχουν προτεραιότητα είναι όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.
«Ολα άρχισαν όταν ένας συμπαίκτης μου στον Μίλωνα, ο καναδός διαγώνιος Τέιλορ Χαντ διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό. Εκείνο το βράδυ αισθανόμουν κάποια σημάδια κόπωσης, είχα δέκατα, ωστόσο η αλήθεια είναι πως δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία, καθώς διατηρούσα την όσφρηση και τη γεύση. Ολα τα μέλη της ομάδας υποβλήθηκαν σε τεστ και όταν βγήκαν τα αποτελέσματα ενημερώθηκα πως ήμουν θετικός. Σοκαρίστηκα καθώς δεν περίμενα κάτι τέτοιο, όμως από την ώρα που σηκώθηκα το πρωί, αισθανόμουν μία εξάντληση.
Πονοκέφαλος και δύσπνοια
Τη δεύτερη μέρα άρχισε να ανεβαίνει ο πυρετός. Αρχικά ήταν 37,5, όμως, την τρίτη – τέταρτη μέρα η κατάσταση άρχισε να χειροτερεύει. Ο πυρετός ανέβηκε στο 38,5, έπεφτε μόνο με αντιπυρετικά, ενώ είχα πονοκέφαλο και δύσπνοια. Ετσι, αποφάσισα να επικοινωνήσω με έναν φίλο γιατρό ώστε να με συμβουλεύσει για το τι έπρεπε να κάνω. Αυτός με προέτρεψε να πάω σε ένα νοσοκομείο να περιγράψω την κατάστασή μου και να υποβληθώ στις απαραίτητες εξετάσεις. Ετσι, πήγα στο Λαϊκό όπου πραγματικά η εξυπηρέτηση ήταν τέλεια και με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους γιατρούς για τη βοήθεια που μου προσέφεραν. Κι όχι μόνο για εμένα, αλλά και για την προσπάθεια και τη μάχη που δίνουν τόσους μήνες καθημερινά, για την καταπολέμηση του ιού.
Υποβλήθηκα σε όλες τις εξετάσεις και όπως μου είπαν αν κάποιοι δείκτες από τις εξετάσεις αίματος στις οποίες υποβλήθηκα ήταν ανεβασμένοι θα έπρεπε να παραμείνω για νοσηλεία. Από τη στιγμή λοιπόν που δεν υπήρχε τέτοιο θέμα, μου είπαν να μείνω στο σπίτι.
Ετσι, έμεινα στο κρεβάτι όμως αισθανόμουν πως ο οργανισμός μου επιβαρυνόταν συνεχώς. Προσπάθησα να ηρεμήσω, αλλά είχα ζαλάδες, ο πυρετός παρέμενε στο 38,5, ενώ ανέπνεα με δυσκολία. Ο γιατρός μου είπε να πάω πάλι στο νοσοκομείο για εξετάσεις, μήπως είχα πνευμονία. Ευτυχώς δεν υπήρχε κάτι τέτοιο.
Θα κάνω το εμβόλιο
Στο σπίτι καθημερινά μετρούσα το οξυγόνο, έπαιρνα αντιπυρετικά και αρκετές βιταμίνες, ενώ έκανα προσεκτική διατροφή. Ο πυρετός άρχισε να υποχωρεί μετά την πέμπτη μέρα. Στο σπίτι έμεινα δώδεκα μέρες. Το ευτύχημα είναι πως είμαι γερός οργανισμός, πολύ καλά γυμνασμένος όλα αυτά τα χρόνια, ενώ δεν πίνω και δεν κάπνισα ποτέ. Επίσης πάντα πρόσεχα τη διατροφή μου. Κι αυτά με βοήθησαν να ξεπεράσω όλη αυτή την κατάσταση, που ομολογώ πως με προβλημάτισε και με φόβισε. Ηταν ένα μαρτύριο που μόνο όσοι έχουν νοσήσει μπορούν να καταλάβουν.
Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι πως ο ιός δεν κάνει διακρίσεις. Κι αν δεν είμαστε προσεκτικοί θα έχουμε προβλήματα και όχι μόνο πνευμονολογικά. Χρειάζεται να προσέχουμε να τηρούμε ευλαβικά όλα τα απαραίτητα μέτρα. Μπορεί κάποιος άνθρωπος να είναι θετικός, χωρίς όμως να έχει συμπτώματα. Παράλληλα, θα πρέπει να περιμένουμε και το εμβόλιο, προσωπικά σκέπτομαι να το κάνω, ενώ φυσικά προτεραιότητα πρέπει να έχουν όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Τώρα, έχω αρχίσει να αισθάνομαι καλά και όταν επιτρέψουν να ξαναρχίσει το βόλεϊ θα αρχίσω προπονήσεις».