Στον απόηχο της επίσκεψης του πρωθυπουργού στο αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος εξέδωσε ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.

Η Ομοσπονδία χαιρετίζει την συμβολική κίνηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και το Αρχηγείο ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, αναγνωρίζοντας με τον τρόπο αυτό τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλλουν τα στελέχη ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, στην φύλαξη των θαλασσίων συνόρων της χώρας και της Ε.Ε, στην διαχείριση του προσφυγικού, στην πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος στους χώρους αρμοδιότητας του, στην έρευνα και διάσωση, στην αστυνόμευση του θαλασσίου χώρου, στην προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος και γενικά στο έργο που η πολιτεία τους έχει αναθέσει.

Η αναγνώριση αυτή εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας πρέπει να λάβει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, να έχει ανάλογη συνέχεια, ώστε να μη αποτελέσει μια συγκυριακή διαδικασία κενή περιεχομένου.

Στο πλαίσιο αυτό η Ομοσπονδία μας θα αναλάβει το προσεχές διάστημα πρωτοβουλίες και δράσεις που θα αναδείξουν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως οργανισμός, από την έλλειψη πόρων, τις μειωμένες οργανικές θέσεις, τον λανθασμένο σχεδιασμό των περιφερειακών υπηρεσιών κτλ, αλλά και ως στελέχη, με τις μεγάλες μισθολογικές, συνταξιοδοτικές και ασφαλιστικές απώλειες, τον τρόπο και την διαδικασία μεταθέσεων, τα εξαντλητικά ωράρια εργασίας, κτλ.

Με τον τρόπο αυτό θα καταδείξουμε ότι το παραγόμενο έργο και η προσφορά του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ είναι δυσανάλογα του μεγέθους του και ότι πραγματικά αξίζει της προσοχής της πολιτείας.

Ο πρόεδρος, Γεώργιος Δριβάκος
Ο γ.γ., Σαράντος ΚαμβύσηςΠΗΓΗ