Με ελικόπτερο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής έφτασε ζεστό ψωμί στους κατοίκους των Αντικυθήρων το πρωί της Παρασκευής.  Το θέμα αποκάλυψε μέσα από ανάρτηση του στο facebook ο δήμαρχος Κυθήρων και Αντικυθήρων Στράτος Χαρχαλάκης ο οποίος ζήτησε από τον Αρχηγό του Λιμενικού να μεταφερθούν με ελικόπτερο 50 κιλά ψωμί στους κατοίκους των Αντικυθήρων.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος: «Η κακή συνεννόηση 2 υπουργείων και η απύθμενη ελληνική γραφειοκρατία αφήνουν τους 20 ήρωες των Αντικυθήρων χωρίς καράβι μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη εν έτει 2018! Χτες βράδυ ζήτησα από τον Αρχηγό του Λιμενικού να μεταφέρει ψωμί στα Αντικύθηρα με ελικόπτερο καθώς οι προμήθειες του νησιού τελείωσαν. Το αποδέχθηκε αμέσως και πριν λίγο οι κάτοικοι των Αντικυθήρων παρέλαβαν 50 κιλά ζεστό ψωμί. Ζεστό ψωμί στο νησί μετά απο δεκαετίες… ευχαριστώ θερμά τον κ. Αρχηγό! Εύχομαι από την Τετάρτη να λυθεί το ζήτημα καθώς οι καταστάσεις αυτές δεν τιμούν τους αρμοδίους…»

Χθες το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανακοίνωσε ότι «ύστερα από την ανάγκη διακοπής δρομολογίων του Ε/Γ-Ο/Γ ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ για εργασίες ετήσιας επιθεώρησης, προχωρεί στην έκτακτη δρομολόγηση του Ε/Γ-Ο/Γ ΙΟΝΙΣ. Το πλοίο ΙΟΝΙΣ θα εκτελεί από αύριο, 26/01/2018 έως και τις 30/01/2018, καθημερινά ένα δρομολόγιο την ημέρα, με επιστροφή στην γραμμή Κύθηρα- Νεάπολη Βοιών.»

Στο θέμα αναφέρθηκε ο δήμαρχος Κυθήρων με μια αιχμηρή ανάρτηση στο facebook με τον τίτλο «Μια διευκρίνηση (γιατί δεν κάναμε ακόμα λωβοτομή)»

Ο κ. Χαρχαλάκης υποστηρίζει ότι «η έκτακτη για 5 μέρες δρομολόγηση του ΙΟΝΙΣ στη γραμμή Νεάπολη – Κύθηρα δεν έγινε λόγω της αποχώρησης του ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ για ετήσια συντήρηση όπως γράφτηκε σε ορισμένα sites (το ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ λείπει για συντήρηση εδώ και 15 μέρες και θα λείπει μέχρι αρχές Μαρτίου χωρίς ποτέ να έχει αντικατασταθεί στη γραμμή της Νεάπολης εδώ και 10 χρόνια!), αλλά λόγω της αδικαιολόγητης καθυστέρησης του ΥΕΝ στην υπογραφή της νέας σύμβασης του ΙΟΝΙΣ, με αποτέλεσμα το πλοίο από σήμερα να μην μπορεί να εκτελέσει τα δρομολόγιά του στις γραμμές του Γυθείου και του Πειραιά. Εδώ και 10 χρόνια που είναι το ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ στη γραμμή της Νεάπολης, πάντα τους μήνες Γενάρη-Μάρτιο βγαίνει σε συντήρηση καθώς τα 2 νησιά εξυπηρετούνται τους μήνες αυτούς μόνο από το περιφερειακό πλοίο. Περιφερειακό πλοίο (ΙΟΝΙΣ) από χτες δεν υπάρχει λόγω λήξης της σύμβασης, η οποία θα ανανεωθεί στα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Μετά από πίεση και φωνές κατάλαβε το ΥΕΝ ότι τα Κύθηρα θα μείνουν χωρίς καθόλου πλοίο για 6 μέρες και έτσι παρακάλεσε τους πλοιοκτήτες του ΙΟΝΙΣ να το βάλουν εκτάκτως στη Νεάπολη.»

Στην ίδια ανάρτηση σημειώνει ότι: «Δρομολόγιο στα Αντικύθηρα των 20 κατοίκων δεν θα γίνει μέχρι την επόμενη Τετάρτη (συνολικά 11 μέρες χωρίς πλοίο το νησί) και ο Γ.Γ. του ΥΕΝ μου ζήτησε χτες να “παρακαλέσω” τους πλοιοκτήτες να πάνε και Αντικύθηρα (χωρίς επιδότηση φυσικά), με εμένα να του απαντάω ότι όλα αυτά είναι μπακάλικα πράγματα που δεν ταιριάζουν σε Κράτος στοιχειωδώς οργανωμένο. Αν κ. Γενικέ οι πλοιοκτήτες δεν ήταν ο Τουρλομούσης με τον Τσαϊλά αλλά ήταν ο Grimaldi θα μου ζητούσατε πάλι να τον παρακαλέσω να κάνει δωρεάν δρομολόγια στα Αντικύθηρα;;; Για να ανεφοδιαστεί το νησί με ψωμί παρακάλεσα τον Αρχηγό του Λ.Σ. να μεταφέρει σήμερα προμήθειες στα Αντικύθηρα ελικόπτερο του Λιμενικού, κάτι που έγινε αποδεκτό αμέσως και τον ευχαριστώ θερμά. Ευελπιστώ την προσεχή Τετάρτη το ΙΟΝΙΣ να επανέλθει στα δρομολόγιά του για να μην χοντρύνει η κατάσταση. Το ότι θα αναζητηθούν ευθύνες για τις ημέρες που είναι κενές συμβάσεως είναι δεδομένο. Εντός ολίγου θα καταθέσω αναφορά στον κ. Εισαγγελέα. Το να παρουσιάζουμε τα σφάλματα ως επίτευγμα είναι αστείο και δεν είμαστε τόσο ηλίθιοι…».

 

Διονύσης Βυθούλκας, Πηγή: tovima.grΠΗΓΗ