Η δημοφιλής εφαρμογή ανάρτησης βίντεο TikTok ανακοίνωσε το αυτόματο «κλείδωμα» όλων των λογαριασμών που ανήκουν σε ανηλίκους κάτω των 16 ετών.

Σκοπός είναι η προστασία των ανήλικων χρηστών από επικείμενες διαδικτυακές απειλές, όπως αναφέρει το SkyNews.

Έτσι, οι λογαριασμοί θα τρέπονται αυτόματα σε ιδιωτικοί εμποδίζοντας τους υπόλοιπους λογαριασμούς να κατεβάζουν τα βίντεο τους, ενώ δεν θα μπορούν ούτε να λαμβάνουν και να αποστέλλουν μηνύματα σε άλλους χρήστες. Μόνο σε περίπτωση που κάποιος ανήλικος θελήσει να καταστήσει δημόσια κάποια ανάρτησή του, θα έχει τη δυνατότητα να το κάνει.

Oι νέες ρυθμίσεις έρχονται ένα μήνα μετά από μια σχετική ομοσπονδιακή ρυθμιστική αρχή που διέταξε την εφαρμογή να αποκαλύψει με ποιους τρόπους προστατεύει και επεξεργάζεται τις αναρτήσεις από τα παιδιά και τους εφήβους.

Η επικεφαλής απορρήτου της TikTok, Ιλέιν Φοξ, δήλωσε: «Θέλουμε να ενθαρρύνουμε τους νεότερους χρήστες μας να συμμετέχουν ενεργά σε ένα διαδικτυακό ταξίδι ιδιωτικότητας και ελπίζουμε να τους εμπνεύσουμε ώστε να αναλάβουν και αυτοί έναν πιο ενεργό ρόλο και να λάβουν ενημερωμένες αποφάσεις σχετικά με το διαδικτυακό τους απόρρητο».

Το TikTok ωστόσο δεν σταματά εκεί και στις νέες ρυθμίσεις της εφαρμογής εντάσσεται και ο επιπλέον όρος του να μην μπορούν να προταθούν σε άλλους χρήστες οι λογαριασμοί όσων ανήκουν στις ηλικιακές κατηγορίες 13-15 ετών.

Μία τελευταία και πολύ σημαντική νέα ρύθμιση είναι η σύνδεση των λογαριασμών των γονέων με εκείνους των παιδιών τους, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερος έλεγχος σε σχέση με το περιεχόμενο που έρχονται σε επαφή οι νεαροί χρήστες της εφαρμογής.ΠΗΓΗ