Η Nikon ανακοίνωσε σήμερα την κυκλοφορία των Nikon Z 7II και Nikon Z 6II, εκδόσεις επόμενης γενιάς των κορυφαίων μοντέλων mirrorless Z 7 και Ζ 6.

Οι Z 7II και Z 6II πλήρους κάδρου έχουν σχεδιαστεί με βάση την εξαιρετικά ευρεία μοντούρα Z και τη συνεχώς διευρυνόμενη γκάμα φακών NIKKOR Z. Και τα δύο μοντέλα επωφελούνται από τους δύο μηχανισμούς επεξεργασίας εικόνας EXPEED 6, ταχύτερη και μεγαλύτερη εσωτερική μνήμη που υποστηρίζει τις συνεχείς λήψεις και διπλή υποδοχή κάρτας όπου μπορούν να χρησιμοποιηθούν κάρτες UHS-II SD και XQD ή CFexpress. Οι φωτογραφικές μηχανές είναι επίσης εξοπλισμένες με δυνατότητες video 4K/60p. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ένα νέο προαιρετικό τροφοδοτικό μπαταρίας, το MB-N11, το οποίο υποστηρίζει και τις κατακόρυφες λήψεις, καθώς και το νέο ασύρματο τηλεχειριστήριο WR-R11b.

Z 7II

Η Z 7II αποτελεί τη νέα εξέλιξη της βραβευμένης Z 7, παρέχοντας κορυφαία λήψη θεμάτων, υψηλή ανάλυση και ισχυρή αξιοπιστία. Με μεγαλύτερο δυναμικό εύρος και απόδοση στο σύνολο του εύρους ISO, η επεξεργαστική της ισχύ και η χωρητικότητα της εσωτερικής μνήμης της παρέχουν τη δυνατότητα λήψεων σε ταχύτητες που φτάνουν τα 10 fps. Οι φωτογράφοι μπορούν πλέον να αποτυπώσουν έως και 200 JPEG σε πλήρη ανάλυση, ή 77 μη συμπιεσμένες εικόνες RAW 12 bit με μία ριπή.

Οι βελτιωμένες δυνατότητες AF της Z 7II εξασφαλίζουν υποστήριξη για την αυτόματη εστίαση ευρείας περιοχής είτε τα θέματα της φωτογραφίας σας είναι άνθρωποι, είτε ζώα. Η αυτόματη εστίαση παρακολούθησης θέματος λειτουργεί παρόμοια με την παρακολούθηση 3D και βελτιωμένη λειτουργία AF στις συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Παράλληλα, το ηλεκτρονικό σκόπευτρο (EVF) 3690k-dot εξασφαλίζει πιο φυσική προβολή με υψηλό ρυθμό ανανέωσης που μειώνει τις περιπτώσεις διακοπής προβολής από το σκόπευτρο.

Η φωτογραφική μηχανή είναι κατάλληλη για προχωρημένους και επαγγελματίες φωτογράφους που αναζητούν την απαράμιλλη απόδοση των λεπτομερειών του θέματος. Μπορεί να είναι ένας φωτογράφος πορτραίτων που τραβά φωτογραφίες γρήγορα για να αποτυπώσει υφές στο δέρμα, στα μαλλιά, στα ρούχα και στο μακιγιάζ του θέματος ή ένας φωτογράφος τοπίων που χρειάζεται ανθεκτικό αλλά ελαφρύ εξοπλισμό που θα του επιτρέπει να ταξιδεύει σε δύσκολα περιβάλλοντα και να αποτυπώνει σκηνές στη φύση.

Z 6II

Η Z 6II βασίζεται στην επιτυχία της Z 6. Παρέχει στιβαρότητα και ευκολία χρήσης, τη δυνατότητα δημιουργίας κινηματογραφικών video επαγγελματικής ποιότητας και κορυφαία απόδοση στη λήψη φωτογραφιών. Η αντοχή της φωτογραφικής μηχανής στη σκόνη και στα σταγονίδια υποστηρίζει τις συνεχείς λήψεις σε δύσκολες συνθήκες, ενώ η νέα δυνατότητα αντίστροφης περιστροφής του δακτυλίου εστίασης επιτρέπει στους χρήστες να εστιάζουν χειροκίνητα στην κατεύθυνση που έχουν συνηθίσει.

Όσον αφορά τις δυνατότητες video, η φωτογραφική μηχανή έχει έξοδο σε 4K UHD και HD σε φορμά video FX και DX. Ταυτόχρονα, οι μορφές λήψης HLG διατηρούν περισσότερες λεπτομέρειες, δυναμικό εύρος και αντίθεση, ελαχιστοποιώντας τις απαιτήσεις επεξεργασίας μετά τη λήψη. Η βελτιωμένη λειτουργία AF ανίχνευσης ματιών και AF ανίχνευσης ζώου επιτυγχάνουν ενισχυμένη εστίαση στα θέματα κατά τις λήψεις video.

Αυτές οι δυνατότητες AF υποστηρίζουν ταυτόχρονα και τη λήψη εξαιρετικών φωτογραφιών σε συνεργασία με τη βελτιωμένη ταχύτητα και ισχύ της φωτογραφικής μηχανής. Η Z 6II υποστηρίζει συνεχείς λήψεις ταχύτητας 14 fps και αυξημένο μέγιστο αριθμό λήψεων στη λειτουργία συνεχών λήψεων: 200 JPEG ή 124 μη συμπιεσμένες εικόνες RAW 12 bit με μία ριπή.

Η Z 6II είναι κατάλληλη για τους χρήστες που θέλουν να τραβούν κινηματογραφικής ποιότητας video αλλά και φωτογραφίες με ένα compact σύστημα. Είναι η ιδανική φωτογραφική μηχανή για την επαγγελματική παραγωγή video, όπως για παράδειγμα τις φωτογραφίσεις γάμων όπου η δυνατότητα μετακίνησης, η ευελιξία και η ποιότητα χωρίς συμβιβασμούς έχουν κορυφαία σημασία.

Το σύστημα μοντούρας Z της Nikon

Και οι δύο φωτογραφικές μηχανές χρησιμοποιούν το σύστημα μοντούρας Nikon Z για να εξασφαλίζουν ότι το φως φτάνει στο σύνολο του αισθητήρα, ακόμη και στις γωνίες. Σε συνδυασμό με τη συνεχώς επεκτεινόμενη σειρά φακών NIKKOR Z ή τους περισσότερους από 300 συμβατούς φακούς NIKKOR μέσω του προσαρμογέα μοντούρας FTZ, οδηγούν την παράδοση οπτικής αριστείας και καινοτομίας της Nikon σε πρωτοφανή νέα ύψη.

Αξεσουάρ

Το τροφοδοτικό μπαταρίας MB-N11 διαθέτει κουμπί λήψης και χειριστήρια για κατακόρυφη λήψη. Διαθέτει επίσης θύρα USB-C με την οποία μπορείτε να φορτίζετε διαδοχικά δύο μπαταρίες ενώ δεν είναι συνδεδεμένο στη φωτογραφική μηχανή.

Το τηλεχειριστήριο WR-R11b σάς επιτρέπει να ελέγχετε ασύρματα τη λειτουργία λήψης της φωτογραφικής μηχανής σας και μπορεί να συγχρονίσει τη λειτουργία λήψης πολλών φωτογραφικών μηχανών που είναι συνδεδεμένες σε μια βασική φωτογραφική μηχανή. Το WR-R11b είναι συμβατό με συγκεκριμένες φωτογραφικές μηχανές Nikon και αποτελεί έναν απομακρυσμένο πομποδέκτη που μπορεί επίσης να χρησιμοποιείται για τον έλεγχο εξωτερικών φλας, όπως το SB-5000 Speedlight, σε συστήματα προηγμένου ασύρματου φωτισμού. Το WR-R11b είναι επίσης συμβατό με το τηλεχειριστήριο WR-1, ένα επαγγελματικό τηλεχειριστήριο με δυνατότητες μεγάλου εύρους.

Z 7II: Αποτυπώστε με μεγάλη λεπτομέρεια

 • Περισσότερη ισχύς, μεγαλύτερη λεπτομέρεια: Η ευρεία μοντούρα Z συνδυάζεται με τον μεγάλο αισθητήρα πλήρους κάδρου 45,7 MP και δύο επεξεργαστές EXPEED. Θα έχετε στη διάθεσή σας μεγαλύτερο δυναμικό εύρος και καθαρότερη απόδοση σε όλο το εύρος ISO. Τραβήξτε video σε αναλύσεις έως 4K / 60p.
 • Μέγιστη ταχύτητα και αξιοπιστία: Οι διπλές υποδοχές κάρτας σάς επιτρέπουν να χρησιμοποιείτε κάρτες UHS-II SD στη μία υποδοχή και κάρτες XQD ή ταχύτατες κάρτες CFexpress στην άλλη. Προσαρμόζεται σε κάθε ροή εργασιών.
 • Εξαιρετικά ευρεία, απόλυτα ευκρινής αυτόματη εστίαση: εστιάστε με πλήρη προσήλωση. Η φωτογραφική μηχανή επιστρέφει στο επιλεγμένο σημείο εστίασης κατά την έξοδό της από την κατάσταση αναμονής. Η μέτρηση έκθεσης έως -4 EV είναι διαθέσιμη κατά τη λήψη με φακό που έχει διάφραγμα f/2 ή ταχύτερο.
 • Φωτογραφίστε γρηγορότερα και για περισσότερη ώρα, αθόρυβα: Οι ταχύτητες λήψης έως και 10 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) εξασφαλίζουν κορυφαία ευελιξία, ενώ χάρη στη μεγαλύτερη εσωτερική μνήμη μπορείτε να συνεχίζετε να φωτογραφίζετε χωρίς διακοπές. 
 • Ένα σκόπευτρο που ανταποκρίνεται: Το υψηλής ευκρίνειας ηλεκτρονικό σκόπευτρο (EVF) 3690k-dot εξασφαλίζει ομαλή προβολή χωρίς διακοπές ακόμη και κατά τις λήψεις σε υψηλή ταχύτητα.
 • Οθόνες που προσαρμόζονται σε εσάς: Οι προσαρμόσιμες οθόνες πληροφοριών σάς διευκολύνουν να αλλάζετε γρήγορα τις ρυθμίσεις, ενώ μπορείτε επίσης να επιλέξετε να απενεργοποιήσετε πλήρως την εμφάνιση πληροφοριών κατά τη λήψη φωτογραφιών. Το EVF απενεργοποιείται αυτόματα όταν γυρνάτε την οθόνη για να πραγματοποιήσετε λήψη σε Ζωντανή προβολή.
 • Κάτι παραπάνω από ανθεκτική: Τραχύ έδαφος, δύσκολες καιρικές συνθήκες ή μηχανήματα τεχνητής ομίχλης στο στούντιο, τίποτα από όλα αυτά δεν πτοεί την πλήρως στεγανοποιημένη Z 7II.
 • SnapBridge: Η συνεχώς εξελισσόμενη εφαρμογή SnapBridge της Nikon σάς επιτρέπει πλέον να ενημερώνετε το firmware της φωτογραφικής μηχανής σας μέσω μιας έξυπνης συσκευής.

Z 6II: Δημιουργήστε άφοβα

 • Δημιουργήστε σε κάθε φωτισμό: Η ευρεία μοντούρα Z και ο μεγάλος αισθητήρας πλήρους κάδρου 24,5 MP εξασφαλίζει καθαρές, λεπτομερείς εικόνες σε όλη την εξαιρετικά ευρεία γκάμα ISO. Το AF χαμηλού φωτισμού λειτουργεί πλέον ακόμη και σε -6 EV με φακό f/2 (ή γρηγορότερο).
 • Πολύ πιο γρήγορα: Τραβήξτε φωτογραφίες σε πλήρη ανάλυση και σε ταχύτητες έως 14 fps με πλήρες AF/AE. Αποτυπώστε έως και 200 JPEG ή 124 μη συμπιεσμένες εικόνες RAW 12 bit με μία ριπή.
 • Διπλή ισχύς EXPEED: Οι δύο επεξεργαστές EXPEED διπλασιάζουν την ισχύ που έχετε στη διάθεσή σας για όλα, από τη λειτουργία AF έως τη χωρητικότητα της εσωτερικής μνήμης. Η απόδοση είναι απόλυτα ομαλή, είτε τραβάτε video, είτε φωτογραφίες.
 • Διπλές υποδοχές κάρτας: Προσαρμόζεται σε κάθε ροή εργασιών. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε κάρτες UHS-II SD στη μία υποδοχή και κάρτες XQD ή τις πιο πρόσφατες ταχύτατες κάρτες CFexpress στην άλλη.
 • Εντυπωσιακή απόδοση πολυμέσων: Αποτυπώστε ευκρινέστερα, καθαρότερα video με ευρύτερο δυναμικό εύρος. Η λειτουργία AF ανίχνευσης ματιών ή AF ανίχνευσης ζώου είναι διαθέσιμη κατά τη λήψη και μπορείτε να εξάγετε πλάνα όποτε χρειάζεται.
 • Ανθεκτική κατασκευή: Με εξαιρετικά ανθεκτικό σώμα κατασκευασμένο από ελαφρύ κράμα μαγνησίου, αυτή η φωτογραφική μηχανή μεταφέρεται εύκολα και είναι αρκετά ανθεκτική για να αντέχει σε κάθε τοποθεσία. Περιλαμβάνει πλήρη στεγανοποίηση στη σκόνη, τη βρομιά και την υγρασία.
 • NIKKOR Z: Θα αγαπήσετε το κινηματογραφικό βάθος πεδίου που μπορείτε να επιτύχετε με την ευρεία ποικιλία συμβατών φακών NIKKOR Z γρήγορης εστίασης.
 • Η ευελιξία του συστήματος Z: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα εξωτερικά φλας Speedlight ακόμη και κατά τις λήψεις σε μεγάλες ταχύτητες καρέ που φτάνουν τα 14 fps. Ο προσαρμογέας μοντούρας FTZ παρέχει συμβατότητα με περισσότερους από 300 φακούς NIKKOR μοντούρας F.
 • SnapBridge: Η εφαρμογή SnapBridge της Nikon σάς επιτρέπει πλέον να ενημερώνετε το firmware της φωτογραφικής μηχανής σας μέσω μιας έξυπνης συσκευής.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα της Nikon, επισκεφθείτε την τοποθεσία: www.nikon.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο Instagram: @nikongreece

ΠΗΓΗ