Τέλος στη δράση σπείρας, η οποία είχε «ρημάξει» τα σούπερ μάρκετ σε όλη την Αττική, έδωσαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Νέας Ιωνίας συλλαμβάνονταν ένα ζευγάρι 42 και 53 ετών αντίστοιχα.

Αμφότεροι κατηγορούνται για διακεκριμένες κλοπές κατ’ επάγγελμα, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, καθώς από τον Ιούλιο του 2017 είχαν διαπράξει τουλάχιστον 116 κλοπές από σούπερ μάρκετ. Επίσης, για την ίδια υπόθεση, συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Αλβανίας (26 και 53 ετών), για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, κατ’ εξακολούθηση, ενώ αναζητούνται δύο ακόμη άτομα που συμμετείχαν στις κλοπές.

Ως προς τη μεθοδολογία που ακολουθούσαν τα μέλη της σπείρας, αφού εισέρχονταν στα καταστήματα, αφαιρούσαν από τα ράφια προϊόντα τα οποία παρέδιδαν στις γυναίκες, οι οποίες με τη σειρά τους τα απέκρυπταν είτε εντός της τσάντας τους, είτε εντός των ρούχων της. Στη συνέχεια αποχωρούσαν είτε αγοράζοντας κάποια προϊόντα χαμηλής αξίας για να μην κινήσουν υποψίες, είτε όταν έκριναν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος αποκάλυψής τους, χωρίς να περάσουν από τα ταμεία.

Ακολούθως, συναντούσαν τον 26χρονο και τον 53χρονο (σ.σ. κλεπταποδόχοι), στους οποίους παρέδιδαν τα αφαιρεθέντα προϊόντα, προκειμένου αυτοί να τα διοχετεύσουν στην αγορά. Από έρευνες στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: πλήθος προϊόντων (τρόφιμα, ποτά, καλλυντικά, λευκά είδη, μικροσυσκευές κλπ), τα χρηματικά ποσό των 8.205 ευρώ και 50 δολαρίων ΗΠΑ, 13 κροτίδες, 5 κινητά τηλέφωνα, ενώ κατασχέθηκαν επίσης 4 Ι.Χ. αυτοκίνητα.

Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Σίμος Κοσιαράς: «Μεγάλη επιτυχία με ατελείωτες ώρες δουλειάς»

Μιλώντας στο Katechaki.gr ο αντιπρόσωπος της Ε.ΑΣ.Υ.Β/Α.Α. στην ΠΟΑΣΥ, Σίμος Κοσιαράς, ο οποίος μάλιστα υπηρετεί στο Τ.Α. Νέας Ιωνίας, ανέφερε ότι «για μία ακόμη φορά αποδείχθηκε στην πράξη ότι τα Τμήματα Ασφαλείας, ακόμη κι αν λειτουργούν με το ελάχιστο δυνατό προσωπικό, μπορούν να σημειώσουν μεγάλες επιτυχίες. Οι συνάδελφοι του Τ.Α. Νέας Ιωνίας χρειάστηκε να κινηθούν σε όλη την Αττική, να δουλέψουμε ατελείωτες ώρες, όμως έχουμε την ικανοποίηση ότι συμβάλαμε στην εξάρθρωση της σπείρας που για χρόνια “χτυπούσε” σούπερ μάρκετ».



ΠΗΓΗ