Για δεύτερη φορά σπείρα απατεώνων εμπλέκει το όνομα του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγου Μιχάλη Καραμαλάκη, σε e-mail προς πολίτες με δήθεν αποστολέα την Αστυνομία.

Το γεγονός και μόνο ότι ξεκινάει το ηλεκτρονικό μήνυμα με τη λέξη «φιλοφρονήσεις», αρκεί για να καταλάβει κανείς ότι πρόκειται για απάτη.

Τη διερεύνηση της υπόθεσης έχει αναλάβει η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αναφέροντας σε σχετική ενημερωτικό σημείωμα ότι «εντοπίστηκε σήμερα (30-04-2020) καταφανώς ψευδεπίγραφο – απατηλό μήνυμα, που διακινείται μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, από δράστες που επιχειρούν προφανώς να εξαπατήσουν – παραπλανήσουν τους πολίτες».

Σύμφωνα την ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται ότι έχει χρησιμοποιηθεί για την αποστολή του μηνύματος εξυπηρετητής (server) εταιρείας με έδρα χώρα της Ασίας. Μάλιστα, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προτρέπει τους πολίτες να διαγράφουν το συγκεκριμένο μήνυμα και «να μην ανοίγουν» τα συνημμένα αρχεία για αποφυγή προσβολής από κακόβουλο λογισμικό.

Το πρόσχημα της αποστολής του e-mail είναι η διερεύνηση μίας δήθεν τραπεζικής απάτης, ενώ είναι προφανές ότι έχει χρησιμοποιηθεί… google translate για τη μετάφραση στα ελληνικά.

Το e-mail από τον… Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.



ΠΗΓΗ