Aνακοίνωση του συνδικαλιστικού συνδυασμού Ενωμένο Αστυνομικοί:

ΤΙΠΟΤΑ δεν φαίνεται να πτοεί την Ηγεσία του Σώματος ,παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στις τάξεις μας αυξάνεται καθημερινά σε μη διαχειρίσιμο πλέον βαθμό.

Τρεις συνάδελφοι μας έχασαν ήδη τη ζωής τους από το θανατηφόρο ιό και όμως κανείς δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται ώστε να αποτραπεί ένα ακόμη τόσο θλιβερό περιστατικό στο μέλλον.

Τα αποτελέσματα των «εγκληματικών» αποφάσεων και παραλείψεων που αφορούσαν τα αστυνομικά μέτρα της 17 Νοέμβρη ήταν εμφανή  από την επόμενη κιόλας ημέρα, σε όλες τις Υπηρεσίες της Χώρας.

Η έξαρση των κρουσμάτων εξαιτίας της μαζικής μετακίνησης δυνάμεων προς το δύο μεγάλα αστικά κέντρα, σε συνδυασμό με το συνωστισμό που παρατηρήθηκε σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες με αφορμή το μέτρο της γενικής επιφυλακής ,μάλλον δεν άγγιξε κανέναν, μια και οι διαταγές που αφορούν τα μέτρα για τα Δεκεμβριανά συνεχίζουν να εκδίδονται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο.

Διμοιρίες από πολλές Γενικές περιφερειακές Διευθύνσεις μετακινούνται και πάλι προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη, παρά το γεγονός ότι μόλις δύο εβδομάδες πριν εξαιτίας αυτής της μετακίνησης, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ξεπέρασε κάθε όριο.

Δυστυχώς ο επιχειρησιακός σχεδιασμός που για άλλη μια φορά επαναλαμβάνεται ατόφιος σε καμία περίπτωση δεν περιλαμβάνει την πραγματοποίηση μαζικών τεστ στους αστυνομικούς που θα μετακινηθούν ως ενισχυτικές δυνάμεις την 6 Δεκέμβρη .

Καλούμε άμεσα το Αρχηγείο, να σταματήσει οποιαδήποτε μετακίνηση αστυνομικών από Νομό σε Νομό.

Αφουγκραστείτε επιτέλους τις κραυγές αγωνίας μας και συνυπολογίσετε την αξία και της δικής μας ζωής και υγείας.

Καμία προαγωγή και καμιά υπηρεσιακή εξέλιξη δεν μπορεί να έχει το ίδιο ισοζύγιο με τις ζωές τόσο τις δικές μας όσο και των μελών των οικογενειών μας.

Τέλος, επειδή από την αρχή της πανδημίας και ειδικότερα κατά τη διάρκεια του lockdown κάθε διαταγή που αφορά το συνωστισμό στις αστυνομικές Υπηρεσίες, την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων σε περίπτωση εμφάνισης θετικών κρουσμάτων ,την αποσυμφόρηση των τμημάτων, την τοποθέτηση προστατευτικών plexiglass, ΔΕΝ εφαρμόζεται, καλούμε το σύνολο των εκλεγμένων συνδικαλιστών ανά την Ελλάδα να ενώσουν τις φωνές και τις δυνάμεις τους και να υψώσουμε ανάστημα απέναντι στους τεράστιους κινδύνους που αντιμετωπίζουν όλοι οι αστυνομικοί λειτουργοί εξαιτίας της ανύπαρκτης κρατικής μέριμνας..

Δεν είμαστε αναλώσιμοι !!!



ΠΗΓΗ