ΑΣΤΟΡΙΑ. Εκατοντάδες μηχανές της Αστυνομικής Αδελφότητας (Police Benevolent Association) ήταν παρατεταγμένες κατά μήκος της οδού Στάινγουεϊ λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης για να αποχαιρετήσουν και να αποδώσουν φόρο τιμής στον ομογενή αστυνομικό Αναστάσιο Τσάκο που βρήκε τραγικό θάνατο τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης.

Αστυνομικοί πάνω στις μηχανές πέρασαν μπροστά από το Γραφείο Τελετών όπου είχε διακομισθεί ο Ελληνοαμερικανός αστυνομικός για την απαραίτητη προετοιμασία πριν μεταφερθεί στο Λονγκ Αϊλαντ. Την Δευτέρα του Πάσχα θα πραγματοποιηθεί ανοιχτό προσκύνημα στον ιερό ναό Αγίας Παρασκευής στο Γκρίνλοουν, όπου συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι του Αναστάσιου Τσάκου θα αποτίσουν τον ύστατο φόρο τιμής στον εκλιπόντα, αλλά και να δώσουν δύναμη στην οικογένειά του, στις δύσκολες στιγμές που βιώνουν μετά την απώλεια του αγαπημένου τους Αναστάσιου.

Δεκάδες περιπολικά πέρασαν μπροστά από το Γραφείο Τελετών όπου μεταφέρθηκε ο συνάδελφος τους, καθώς δεκάδες αστυνομικοί είχαν παραταχθεί απέναντι κατά μήκος της Λεωφόρου Μπούλεβαρντ, ενώ ένα ελικόπτερο πέρασε πάνω από το σημείο για να τιμήσει τον άτυχο αστυνομικό.

Ο Αναστάσιος Τσάκος είχε καταγωγή από τη Λακωνία και μεγάλωσε στη Νεάπολη. Η πατρική του οικογένεια βρισκόταν εκτός Νέας Υόρκης, καθώς οι γονείς του διαμένουν στην Ελλάδα, ο αδερφός του στην Βόρεια Καρολίνα και η αδερφή του στην Μασαχουσέτη.

Παράλληλα, για λογαριασμό της συζύγου και των δυο παιδιών του 43χρονου αστυνομικού ανοίχθηκε ηλεκτρονική δωρεά στο GoFundMe, προκειμένου να ενισχυθούν οικονομικά στις δύσκολες ημέρες που θα ακολουθήσουν μετά την απώλεια του αγαπημένου τους ανθρώπου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αναστάσιος Τσάκος παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα ενώ ρύθμιζε την κυκλοφορία σε πολυσύχναστο αυτοκινητόδρομο στο Κουίνς, λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα της Τρίτης 27 Απριλίου. Ο Αναστάσιος Τσάκος ήρθε στις ΗΠΑ την δεκαετία του ’90. Φοίτησε στο σχολείο του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια.

Ηταν παντρεμένος με την Ειρήνη Τσάκου, υπηρετούσε επί 14 χρόνια στο NYPD και ήταν οικογενειάρχης με δυο μικρά παιδιά, ηλικίας 6 και 3 ετών.

Πηγή:  ekirikas.com

 

 



ΠΗΓΗ