Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής βρέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο υπουργός μίλησε με άντρες της ομάδας Δράση στο αμφιθέατρο του μεγάρου της λεωφόρου Κατεχάκη, με φόντο τις καταγγελίες και τα βίντεο από τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη.

Ο υπουργός εμφανίστηκε δυσαρεστημένος από καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ενώ αναφορά φέρεται να έκανε για το συμβάν με τον τραυματισμό του 29χρονου αστυνομικού που τραυματίστηκε στο κεφάλι. Ο κ. Χρυσοχοΐδης φαίνεται πως εντόπισε επιχειρησιακά λάθη, σε σχέση με το γεγονός ότι μία ομάδα Δράση βρέθηκε ανάμεσα σε πλήθος διαδηλωτών, όπως και για το γεγονός ότι ο 29χρονος αστυνομικός έμεινε μόνος του μετά την επίθεση που δέχτηκε από άτομο που τον έριξε από τη μηχανή στην οποία ήταν συνεπιβάτης.

Τέλος ο κ. Χρυσοχοΐδης φέρεται να ζήτησε από τους αστυνομικούς περισσότερη αυτοσυγκράτηση, ενώ έστειλε μήνυμα ότι δεν θα γίνουν ανεκτά περιστατικά κατά τα οποία αστυνομικοί ξεφεύγουν από το πλαίσιο των καθηκόντων τους.

Πηγή: newsbomb.gr

Του Αλέξανδρου Καλαφάτη



ΠΗΓΗ