Περισσότεροι από 330 πυροσβέστες με 101 επιχειρούν αργά το απόγευμα της Παρασκευής στα τέσσερα μέτωπα πυρκαγιάς που συνεχίζουν να καίνε περιοχές του δήμου Κύμης – Αλιβερίου Ευβοίας.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το Πυροσβεστικό Σώμα, επί τόπου βρίσκονται: 195 πυροσβέστες, με 85 υδροφόρα οχήματα, 11 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, με 104 πυροσβέστες, 32 πυροσβέστες με 16 οχήματα από το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (Μ.Ε.Τ.Π.Ε.), ενώ στο έργο της κατάσβεσης συνδράμει η Τοπική Αυτοδιοίκηση με 12 υδροφόρες και 6 μηχανήματα έργου, η ΕΛ.ΑΣ., το Ε.Κ.Α.Β. και η Δασική Υπηρεσία.

Από αέρος, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, επιχειρούν εκ περιτροπής συνολικά 8 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα. Σε όλα τα μέτωπα της πυρκαγιάς επιχειρούν δυνάμεις από τις Περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου.

Παράλληλα, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού βρίσκεται από χθες στην περιοχή, διερευνώντας τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών. Ήδη έχει συλληφθεί ένας 64χρονος άνδρας για την πρώτη φορά που ξέσπασε στην περιοχή Μανίκια.



ΠΗΓΗ