Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τη σοβαρή διάρρηξη στις εγκαταστάσεις της 1ης ΕΜΑΚ στον Ασπρόπυργο.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες εισέβαλαν στον προαύλιο χώρο των εγκαταστάσεων στις 4.00 το πρωί της Πέμπτης, εκμεταλλευόμενοι το σκοτάδι και τα ελλιπή μέτρα φύλαξης. Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, οι αστυνομικοί και οι πυροσβέστες που έχουν αναλάβει την έρευνα διαπίστωσαν την ώρα της διάρρηξης από το καταγραφικό μηχάνημα των καμερών ασφαλείας των εγκαταστάσεων. Οι κάμερες «έπιασαν» τις κινήσεις των δραστών.

Επίσης, από την έρευνα προέκυψε ότι οι διαρρήκτες «άνοιξαν» συνολικά οχτώ αυτοκίνητα της 1ης ΕΜΑΚ, αφαιρώντας εργαλεία που χρησιμοποιούνται σε διασώσεις και άλλες επιχειρήσεις (αλυσοπρίονα, τροχούς κλπ). Σύμφωνα με ασφαλείας πληροφορίες, οι διαρρήκτες δεν έγιναν αντιληπτοί ούτε κατά την είσοδό τους στις εγκαταστάσεις ούτε κατά την έξοδό τους. Το αποτέλεσμα ήταν η διάρρηξη να γίνει αντιληπτή περίπου 12 ώρες αφότου συνέβη.

Οι εγκαταστάσεις έχουν σκοπό καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου. Ωστόσο, πρόκειται για μία μεγάλη έκταση, που όπως φαίνεται έχει κενά στην ασφάλεια.

Αρμόδιες πηγές επισημαίνουν ότι συν τοις άλλοις πρόκειται για μία περιοχή «υψηλής επικινδυνότητας». Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, το περιστατικό προκάλεσε μεγάλη ανησυχία σε ΕΛ.ΑΣ. και Πυροσβεστική, καθώς οι δράστες κατάφεραν να «χτυπήσουν» στην «καρδιά» της πιο καλά εκπαιδευμένης ομάδας του Πυροσβεστικού Σώματος.

Πηγή: ethnos.gr

Του Αλέξανδρου Καλαφάτη



ΠΗΓΗ