Την οδύνη της εκφράζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ σημειώνει ακόμα σε ανακοίνωση της: «Οι ελλείψεις σε προληπτικό επίπεδο είναι πασιφανείς, διαρκώς επισημαίνονται αλλά τα ίδια αποτελέσματα επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος εκφράζει την οδύνη της και τα πιο θερμά συλλυπητήρια, στους οικείους των θυμάτων που τραγικά χάθηκαν και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες της καταστροφικής πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου 2018.

Νιώθουμε μετά την μεγάλη αυτή καταστροφή (την ώρα που αναζητούμε αγνοούμενους στις στάχτες της πύρινης λαίλαπας), να σταθούμε στην ανθρώπινη πλευρά του θέματος και να μην προβούμε σε καμία δήλωση αναζήτησης ευθυνών καθώς θεωρούμε ότι δεν είναι η κατάλληλη ώρα. Οι ευθύνες για τα αποτελέσματα της ανείπωτης αυτής τραγωδίας, υπάρχουν και θα αναζητηθούν, καθώς ήδη υπάρχει εισαγγελική παρέμβαση.

Τα κακώς κείμενα και τις ελλείψεις που υπάρχουν στο Π.Σ. τις υπογραμμίζουμε κάθε χρόνο! Οι ελλείψεις επίσης σε προληπτικό επίπεδο είναι πασιφανείς, διαρκώς επισημαίνονται αλλά τα ίδια αποτελέσματα επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο! Τα τραγικά όμως αποτελέσματα της μεγάλης αυτής καταστροφής, δεν έχουν προηγούμενο στην νεότερη ιστορία μας!

Θεωρούμε ότι ήρθε η ώρα για την επαναξιολόγηση σε σωστή βάση ενός νέου μηχανισμού αποτελεσματικής δασοπροστασίας, με ρεαλιστικό σχεδιασμό και ορθή κατανομή ρόλων σ΄ αυτόν! Τα τραγικά αποτελέσματα επιβάλλουν την αναθεώρηση πολλών παραμέτρων!

Παρόλα αυτά εμείς θα συνεχίσουμε να δίνουμε την μάχη μας για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών σύμφωνα με την αποστολή και τον όρκο μας. Εκφράζουμε και πάλι την θλίψη μας για την μεγάλη ανθρώπινη τραγωδία με την ευχή να είναι και η τελευταία που θρηνεί ο τόπος μας!

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
Ο πρόεδρος, Δημήτριος Σταθόπουλος
Ο γ.γ., Νικόλαος Λαυράνος



ΠΗΓΗ