Η πυροσβεστική υπηρεσία ΓυθείουΠύραρχος Κωνσταντίνος Καστρής” ενημέρωσε τους μαθητές του 2ου δημοτικού Γυθείου και του δημοτικού σχολείου Βλαχιώτη σε θέματα πυροπροστασίας, πρόληψης και καταστολής πυρκαγιών.

Στη δράση γνωριμίας με το πυροσβεστικό έργο συμμετείχε και ο εθελοντικός πυροσβεστικός σταθμός Μυρτιάς. Το πρόγραμμα περιελάμβανε ενημέρωση με οπτικοακουστικό υλικό εντός αίθουσας, παρουσίαση των εργαλείων και των υλικών των πυροσβεστικών οχημάτων και εικονική πυρόσβεση από τους μαθητές με πυροσβεστικό αυλό. Η συμμετοχή ήταν εντυπωσιακή και οι ερωτήσεις καθώς και οι αφηγήσεις περιστατικών είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Όπως ανέφερε σχετικά ο διοικητής της ΠΥ Γυθείου επιπύραρχος Κωνσταντίνος Γραφάκος, “κάθε επικοινωνία με την ευαίσθητη παιδική ηλικία μάς αποδεικνύει ότι τα ερεθίσματα γνώσης και εξοικείωσης με το πυροσβεστικό έργο εισπράττονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τα παιδιά και είναι πλέον αποκλειστική η ευθύνη μας για την προαγωγή της πυροσβεστικής παιδείας και τη διαμόρφωση μιας πυροσβεστικής νοοτροπίας”.

Πηγή: laconialive.gr



ΠΗΓΗ