Στο μικροσκόπιο της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται η καταγγελία πολίτη ότι ειδικός φρουρός τον σταμάτησε με το πρόσχημα του ελέγχου και στη συνέχεια τον λήστεψε με τη λεία να φτάνει τις 40.000 ευρώ.

Όπως έχει καταγγείλει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πολίτης το περιστατικό συνέβη στο Ελληνικό με τον νεαρό ειδικό φρουρό (σ.σ. ανήκει στην τελευταία φουρνιά των περίπου 2.000 ατόμων που προσελήφθησαν στην Αστυνομία) να του κάνει έλεγχο αρχικά στο μαγαζί (εταιρεία εμπορίας αυτοκινήτων) και στη συνέχεια να του λέει ότι πρέπει να κάνει έρευνα και στο σπίτι του. Όταν μπήκαν στο σπίτι του θύματος, σύμφωνα με την καταγγελία, ο αστυνομικός εκβίασε τον πολίτη λέγοντας ότι θα του «φορτώσει» κρυμμένα ναρκωτικά στο διαμέρισμα για να τον κατηγορήσει για εμπόριο, εάν δεν του δώσει όσα χρήματα έχει.

Μαζί με τον ειδικό φρουρό ήταν κι ένα ακόμη πρόσωπο που εμφανίστηκε κι αυτός ως αστυνομικός στον πολίτη. Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, ο αστυνομικός δεν δίστασε να προτάξει και το όπλο του προκειμένου να αποσπάσει όσα χρήματα υπήρχαν στο σπίτι, με τον πολίτη να κάνει λόγο για περίπου 40.000 ευρώ. Στη συνέχεια εξαφανίστηκαν με τον έμπορο αυτοκινήτων να καλεί την Άμεση Δράση και να καταγγέλλει το περιστατικό.

Αρνείται τα πάντα ο ειδικός φρουρός

Ακολούθησε έρευνα, με αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. να εντοπίζουν τον συνάδελφο τους στη λεωφόρο Βουλιαγμένης και να τον προσαγάγουν στη ΓΑΔΑ. Κατά την κατάθεση του στους «Αδιάφθορους» των Εσωτερικών Υποθέσεων, ο νεαρός ειδικός φρουρός αρνείται τα πάντα.

Οι αστυνομικοί των Εσωτερικών Υποθέσεων εξετάζουν το κατά πόσο ο καταγγέλλων είχε προηγούμενα είτε με τον ειδικό φρουρό που φέρεται να του πήρε τα χρήματα, είτε με κάποιο πρόσωπο του στενού περιβάλλοντος του νεαρού. Εάν δηλαδή υπήρχε κάποια αντιδικία σε σχέση με κάποια οικονομική συναλλαγή.



ΠΗΓΗ