Ακόμα και μετά τον θάνατό του ήθελε να δείξει στους συναδέλφους του την αγάπη και τον σεβασμό του. Γνώριζε πολύ καλά τις ελλείψεις της υπηρεσίας του και ήταν αποφασισμένος να κάνει ό,τι μπορούσε για τη δεύτερη οικογένειά του, το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών.

Ο Ανθυπαστυνόμος Θανάσης Τσαγκαλίδης έφυγε από τη ζωή δύο μέρες μετά τα Χριστούγεννα του 2019, αλλά λίγες ημέρες αργότερα οι γονείς του βρήκαν στη βιβλιοθήκη τη διαθήκη του, την οποία είχε συντάξει στις 3 Μαΐου. Με αυτήν ο Θανάσης Τσαγκαλίδης άφηνε το αυτοκίνητό του, στο «Εκβιαστών».

Ακολουθήθηκαν όλες οι τυπικές διαδικασίες, στο Ειρηνοδικείο Πειραιά, στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ και το μεταχειρισμένο όχημα, το οποίο εκτιμάται ότι κόστιζε 14.000 ευρώ, πήγε εκεί όπου ήθελε ο Θανάσης.

Με την κίνησή του εντυπωσίασε και συγκίνησε όσους δεν τον γνώριζαν, αλλά όχι τους συναδέλφους του, οι οποίοι τον χαρακτηρίζουν τίμιο, ηθικό, αγνό, αφοπλιστικά ειλικρινή, με μεγάλη ψυχή. Συζητώντας μαζί τους καταλάβαμε ότι δεν ήταν απαραίτητη η συγκεκριμένη πράξη για να μένει ζωντανός στη μνήμη τους, απλά επιβεβαίωσε για ακόμα μία φορά όσα πίστευαν για εκείνον.

Στους υπόλοιπους δείχνει το κλίμα, που επικρατεί στο “Εκβιαστών”.

Δρομολάτης, bloko.gr



ΠΗΓΗ