Η μεγαλύτερη και πολυπληθέστατη συνδικαλιστική οργάνωση, που είχε πρωτοστατήσει με τις προηγούμενες διοικήσεις της κερδίζοντας την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, έπρεπε να πρωτοστατήσει και στην προκειμένη περίπτωση, έτσι ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις και να κερδηθεί η τελευταία προσφυγή στο ΣτΕ, ως λογική συνέχεια.

Άρθρο του Γιώργου Καλλιακμάνη
Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής

Εφόσον δεν έγιναν οι σωστοί χειρισμοί, ήταν λογική η απόφαση να χαθεί και να συμπαρασύρει και τις άλλες προσφυγές: της ΠΟΣΥΦΥ, των Ειδικών Φρουρών κ.ά. (που ήταν και οι μόνοι που το ανέφεραν και στις ανακοινώσεις τους ως κύριο αίτημα του ένστολου συνδικαλισμού).

Όλο αυτόν τον καιρό της αναμονής για την απόφαση, όχι μόνο δεν έγιναν κοινωνοί του συγκεκριμένου αιτήματος (ως όφειλαν), αλλά το άφησαν σιγά – σιγά να φθαρεί και να σβήσει.

Γι’ αυτό πολλές φορές στηλιτεύσαμε τον λανθασμένο τρόπο διεκδίκησης που είναι αδύνατο να φέρει το ποθούμενο αποτέλεσμα. Επίσης, όταν κλήθηκαν να διαχειριστούν το 2017 το μισθολόγιο που έρχονταν, αρνήθηκαν και άφησαν τους χαμηλόβαθμους στο έλεος στηριζόμενοι μόνο στην απόφαση του ΣτΕ (όπως άλλωστε έλεγαν) που τώρα έχασαν.

Οι διεκδικήσεις συνεχίζονται ναι, αν όμως συνεχιστούν με τον ίδιο τρόπο και τους ίδιους ανθρώπους είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα υπάρξει ποτέ και για τίποτα αποτέλεσμα.



ΠΗΓΗ