Ανακοίνωση εξέδωσε η συνδικαλιστή παράταξη Συμμαχία Μάχιμων Αστυνομικών (ΣΥ.Μ.Α.), στην οποία αναφέρει ότι «στο υπουργείο Εργασίας ουδέποτε έφτασε αίτημα εργαζομένων για ένταξη των Αστυνομικών στο καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών».

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης

Το τελευταίο 24ωρο έχει κυκλοφορήσει σε πλήθος αναρτήσεων σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε sites αστυνομικού ενδιαφέροντος το υπ’ αριθμ. 273Ε από 12-03-2021 έγγραφο – απάντηση του Υπουργείου Εργασίας κατόπιν ερωτήσεως Βουλευτών στο Ελληνικό Κοινοβούλιο σχετικά με την υποχρέωση της Πολιτείας η αναγνώριση του επαγγέλματος του αστυνομικού ως επικίνδυνο και ανθυγιεινού.

Στο έγγραφο αυτό αναφέρεται ότι στην αρμόδια Επιτροπή Κρίσεως Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων του Υπουργείου Εργασίας ΟΥΔΕΠΟΤΕ έφτασε αίτημα εργαζομένων για ένταξη των Αστυνομικών στο καθεστώς των Β.Α.Ε.

Σήμερα 17/03/2021 ώρα 17.00 συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.ΑΣ.Υ. οπότε θα είχε ενδιαφέρον να ακούσουμε από επίσημα στόματα ΕΑΝ η Ομοσπονδία έχει καταθέσει σχετικό αίτημα και ΕΑΝ ΟΧΙ τους λόγους αυτής της ΑΜΕΛΕΙΑΣ σε βάρος των συμφερόντων των συναδέλφων μας.

Αναμένουμε με αγωνία την ανακοίνωση μετά το πέρας του Διοικητικού Συμβουλίου.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της ΣΥ.Μ.Α.



ΠΗΓΗ