Χειροπέδες σε έναν 63χρονο… υπερδραστήριο διαρρήκτη πέρασαν οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Βορειοανατολικής Αττικής τα ξημερώματα της 14ης Νοεμβρίου, δίνοντας τέλος στη δράση που είχε προκαλέσει τον φόβο στους καταστηματάρχες εστίασης της Νέας Φιλαδέλφειας.

Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν τις 05:00 τα ξημερώματα όταν οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Β/Α Αττικής έλαβαν σήμα για διάρρηξη σε κατάστημα εστίασης στη Νέα Φιλαδέλφεια. Μπορεί ο συναγερμός να ηχούσε, ωστόσο, ο πολύπειρος διαρρήκτης είχε την ψυχραιμία να πάρει τα χρήματα από το ταμείο, να το κλειδώσει ξανά και να φύγει για τον επόμενο στόχο του. Λίγα μέτρα πιο μακριά, επιχείρησε να διαρρήξει και δεύτερο κατάστημα, όμως, η Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. που είχε φτάσει μέσα σε ελάχιστα λεπτά στο σημείο τον εντόπισε, τον ακινητοποίησε και του πέρασε χειροπέδες.

Η δράση του, μάλιστα, καταγράφηκε σε κλειστό κύκλωμα ασφαλείας στο πρώτο κατάστημα εστίασης που «χτύπησε» τα ξημερώματα της 14ης Νοεμβρίου, με τον ιδιοκτήτη να δίνει τα χαρακτηριστικά του στους αστυνομικούς και να βοηθάει σημαντικά στο έργο τους. Πάνω του βρέθηκαν τα… σύνεργα της δουλειάς και ένα μαχαίρι. Από την έρευνα του Τ.Α. Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας προέκυψε ότι μόνο το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε προβεί σε 6 διαρρήξεις καταστημάτων εστίασης στην περιοχή. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο 63χρονος είναι σεσημασμένος για παρόμοια αδικήματα, έχοντας εκτίσει ποινή φυλάκισης.

Πασπαλάρης: «Συγχαρητήρια στους συναδέλφους»

Μιλώντας στο katechaki.gr ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Β/Α Αττικής, Σάκης Πασπαλάρης, σημείωσε ότι: «για μία ακόμη φορά βλέπουμε ότι τα πληρώματα της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. είναι άγρυπνοι φρουροί της προστασίας των πολιτών, σε μία μάλιστα πολύ δύσκολη συγκυρία λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Συγχαρητήρια στους συναδέλφους που 24 ώρες το 24ωρο δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες».



ΠΗΓΗ