Με χειροπέδες βρέθηκε ένας 29χρονος, μέλος σπείρας διαρρηκτών που «χτυπούσε» στα νότια προάστια της Αττικής, όταν συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στην περιοχή της Γλυφάδας.

Λίγο νωρίτερα, μαζί με έναν συνεργό του που αναζητείται, παραβίασαν παράθυρο και εισήλθαν σε μονοκατοικία στη Γλυφάδα. Οι κινήσεις τους έγιναν αντιληπτές από γείτονες, που κάλεσαν την Άμεση Δράση και σε ελάχιστα λεπτά στο σημείο έσπευσαν μηχανές της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι αστυνομικοί πάλεψαν με τον 29χρονο προκειμένου να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν, καθώς λόγω της σωματοδομής του αντιστάθηκε σθεναρά.

Στην κατοχή του βρέθηκε μαξιλαροθήκη, εντός της οποίας είχαν βάλει κοσμήματα – τιμαλφή που είχαν αφαιρέσει από την οικία. Σε έρευνα στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κοσμημάτων, ρολογιών και τσαντών, ηλεκτρονικές συσκευές και το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ. Στη συνέχεια οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας για προανάκριση.

«Χτυπούσαν» Γλυφάδα κι Αργυρούπολη

Εκεί προέκυψε ότι η σπείρα, τουλάχιστον από τα τέλη του Οκτωβρίου, διέπραττε συστηματικά διαρρήξεις – κλοπές από οικίες στις περιοχές της Γλυφάδας και της Αργυρούπολης. Εξιχνιάστηκαν επιπλέον 4 περιπτώσεις κλοπών από οικίες.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο 29χρονος κακοποιός είναι παλιός γνώριμος των Αρχών, καθώς έχει εκτίσει κατά το παρελθόν ποινή κάθειρξης σε Κατάστημα Κράτησης για ληστείες και διακεκριμένες κλοπές. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



ΠΗΓΗ