Νεκρός βρέθηκε ο 26χρονος Βασίλης Μάγγος, ο οποίος πριν ένα περίπου μήνα είχε καταγγείλει ότι έπεσε θύμα αστυνομικής βίας κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο Βόλο.

Ο 26χρονος εντοπίστηκε νεκρός από τη μητέρα του, η οποία κάλεσε αμέσως το ΕΚΑΒ.

Στο σημείο έσπευσε η Αστυνομία, η οποία εξέτασε τον χώρο ενώ απέκλεισε εγκληματική ενέργεια και ζητήθηκε νεκροψία  – νεκροτομή για να προσδιοριστούν τα αίτια του θανάτου του 26χρονου.

Ο νεαρός, σύμφωνα με μέλη της Λαϊκής Συνέλευσης κατά της Καύσης Σκουπιδιών, είχε πέσει θύμα  ξυλοδαρμού από αστυνομικούς, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για την καύση των απορριμμάτων.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξέδωσε ανακοίνωση για την υπόθεση, στην οποία αναφέρει ότι ο θάνατος του νεαρού δεν συνδέεται με την καταγγελία για αστυνομική βία.

«Χάθηκε ένας νέος άνθρωπος 26 χρονών στο Βόλο. Σε ιστοσελίδες και έντυπα που εκφράζουν ή πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και τον αντιεξουσιαστικό χώρο γίνεται προσπάθεια ή ακόμη χειρότερα συνδέεται ευθέως ο θάνατος με προ μηνός καταγγελία του για αστυνομική βία. Πρόκειται για αθλιότητα, ασύστολο ψέμα, ακόμη μία, ακόμη ένα. Είναι ανεύθυνοι και αδίστακτοι. Τα αίτια θανάτου θα αποδειχθούν από την νεκροψία-νεκροτομή που έχει διαταχθεί. Ας αφήσουμε τη μνήμη του παιδιού στην ησυχία του και τους οικείους του στην θλίψη τους», αναφέρει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Η καταγγελία

Σύμφωνα με την καταγγελία τους «Ο νεαρός χτυπήθηκε άγρια μπροστά στα μάτια περαστικών στο κέντρο του Βόλου και οδηγήθηκε στην Aστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας. Μέσα στο αμάξι που τον μετέφερε σύμφωνα με μαρτυρία του πατέρα του οι αστυνομικοί συνέχιζαν να τον χτυπούν και να τον βρίζουν. Το ξύλο συνεχίστηκε στο κτήριο της αστυνομικής διεύθυνσης, όπως και οι βωμολοχίες. Τον χτύπησαν αλύπητα σπάζοντας τα πλευρά του μέχρις σημείου ο νεαρός να φωνάζει “δεν μπορώ να αναπνεύσω”.Και κορυφώνοντας τις βιαιότητες οι αστυνομικοί τον υπέβαλαν σε βασανιστήριο. Όταν ζήτησε νερό, τον οδήγησαν σε καταψύκτη και του το έδιναν σταγόνα σταγόνα».



ΠΗΓΗ