Ο αξιωματικός της Αστυνομίας που νόσησε από τον κορονοιό στο Α.Τ. Χαλανδρίου ήταν ένας από τους δεκάδες αστυνομικούς που αποσπάστηκε από το αρχηγείο και τα επιτελεία για να ενισχυθούν οι μάχιμες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., σε μία περίοδο μεγάλων αναγκών λόγω της εξέλιξης της πανδημίας.

Έτσι, από το αρχηγείο (συγκεκριμένα υπηρετούσε στην υπηρεσία για τις Παιδικές Εξοχές της ΕΛ.ΑΣ.) πήρε απόσπαση για το Α.Τ. Χαλανδρίου και ξεκίνησε υπηρεσία. Πρόκειται για μία θετική προσπάθεια της ηγεσίας να δώσει «ανάσα» στα Α.Τ. και τα Τ.Α. της Αττικής. Μάλιστα, εάν είχε παραμείνει στο αρχηγείο ίσως τα πράγματα να ήταν ακόμα χειρότερα όσον αφορά στην πιθανότητα μετάδοσης του ιού λόγω των κλειστών χώρων.

Ο αξιωματικός πρόλαβε να κάνει δύο υπηρεσίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο ημέρες πριν εμφανίσει συμπτώματα εκτέλεσε υπηρεσία επόπτη στη Βορειοανατολική Αττική, με αποτέλεσμα να περάσει από όλα τα Αστυνομικά Τμήματα για εποπτεία. Το γεγονός αυτό προκαλεί ανησυχία, καθώς ήρθε σε επαφή με πολλούς συναδέλφους του που εκτελούσαν υπηρεσία εκείνη την ημέρα.

Όσον αφορά στο Α.Τ. Χαλανδρίου σε «καραντίνα» τεσσάρων ημερών τέθηκαν περίπου 10-15 αστυνομικοί. Πληροφορίες αναφέρουν, πάντως, ότι κανένας αστυνομικός από αυτούς που ήρθαν σε επαφή μαζί του δεν έχει εμφανίσει συμπτώματα, γεγονός πολύ αισιόδοξο με δεδομένο ότι έχουν περάσει 12 ημέρες από τότε που έκανε για τελευταία φορά υπηρεσία ο αξιωματικός που είναι φορέας του ιού.

Katechaki



ΠΗΓΗ