Ρεπορτάζ από το newsbomb.gr:

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που περιλάμβανε έφοδο πάνοπλων αστυνομικών σε σπίτι συμμορίας πραγματοποιήθηκε στο Μενίδι.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Μενιδίου που είχαν τις πληροφορίες για τη δράση τους έκριναν ότι η επιχείρηση πρέπει να γίνει παρουσία ισχυρών δυνάμεων, καθώς σε κοντινή απόσταση βρίσκεται καταυλισμός όπου ζουν άτομα που έχουν σχέση με τους εμπλεκόμενους στη συμμορία διαρρηκτών. Για τον ίδιο λόγο σηκώθηκε στον ουρανό drone της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να «εποπτεύεται» η ευρύτερη περιοχή (όπως φαίνεται στο υλικό που δημοσιεύει το newsbomb). Το σήμα κατατεθέν της συμμορίας ήταν ένα κόκκινο αυτοκίνητο, που χρησιμοποιούσαν στα «χτυπήματά» τους.

Τελικά η έφοδος στο σπίτι έγινε και συνελήφθησαν τέσσερις Έλληνες, οι οποίοι κατηγορούνται για 40 κλοπές σε σπίτια και μία ληστεία. Μεταξύ άλλων οι συλληφθέντες είχαν ληστέψει μία γυναίκα από την Αλβανία μπροστά στο έξι μηνών βρέφος της. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι το τελευταίο διάστημα τα μέλη της σπείρας ήταν «ασταμάτητα», ως προς την «πυκνότητα» της δράσης τους.

Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. άρχισε να οργανώνεται ύστερα από ληστεία που έγινε στις 11 Φεβρουαρίου 2021 με θύμα ένοικο σπιτιού στο Μενίδι.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας κατασχέθηκαν πλήθος από κοσμήματα, χρυσαφικά, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα, εργαλεία, είδη ρουχισμού και ποσότητα 130 γραμμ. ηρωίνης, 60 γραμμ. κάνναβης, και 4,1 γραμμ. κοκαΐνης.

Από την περαιτέρω προανακριτική έρευνα εξιχνιάσθηκαν 40 περιπτώσεις κλοπών, με το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισε η συμμορία να ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 140.000 ευρώ.

Οι κατηγορούμενοι έχουν συλληφθεί και κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και της Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Πηγή: newsbomb.gr

 



ΠΗΓΗ