Επέφερε κάτι παραπάνω από τα επιθυμητά αποτελέσματα στην Αχαΐα ο εμβολιασμός όσων υπηρετούν στα Σώματα Ασφαλείας (ΕΛΑΣ, Πυροσβεστική, Λιμενικό) που από τις αρχές του χρόνου συμμετείχαν στο εθελοντικό εμβολιαστικό πρόγραμμα κατά προτεραιότητα με λίστες αναμονής, μέσω των αδιάθετων δόσεων.

Τη διστακτικότητα και την επιφυλακτικότητα των πρώτων ημερών, διαδέχθηκε η ευαισθητοποίηση και η κινητικότητα, αρχικά με τα στελέχη της Αστυνομίας να εμφανίζουν ενδιαφέρον να συμπεριληφθούν στις λίστες για τη χορήγηση του εμβολίου, με τους υπάλληλους του Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος ν’ ακολουθούν.

Σήμερα τρεις μήνες μετά την έναρξη της διαδικασίας, με βάση τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα περισσότεροι από τους μισούς που υπηρετούν στις αστυνομικές και πυροσβεστικές υπηρεσίες της Αχαΐας, έχουν εμβολιαστεί και με τις δυο δόσεις. Σε μικρότερο ποσοστό, αλλά σε ικανοποιητικό επίπεδο κινήθηκε η συμμετοχή των λιμενικών.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Στο σύνολο των περίπου 800 υπαλλήλων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, έχει χορηγηθεί και η δεύτερη δόση του εμβολίου.  «Η πορεία των εμβολιασμών εξελίσσεται ομαλά, ένα μεγάλο μέρος των συναδέλφων έχει εμβολιαστεί γι’ αυτό και η κατάσταση είναι ικανοποιητική, αφού λίγοι συνάδελφοι νοσούν, οι οποίοι είτε δεν πρόλαβαν, είτε έκαναν τη μια δόση του εμβολίου», δήλωσε στην «Π», ο Πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, Χάρης Τσίτσικας.

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ

Από τους 525 ένστολους και πολιτικούς υπαλλήλους της Διοίκησης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αχαΐας, 210 έχουν κάνει και τις δυο δόσεις, οι 189 την πρώτη δόση και περίπου 100 άτομα βρίσκονται σε λίστα αναμονής.

«Υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση από την πορεία του εμβολιασμού, αν και στην αρχή παρατηρήθηκε διστακτικότητα. Στη συνέχεια μετά και την ενημέρωση του προσωπικού από την πολιτική και φυσική ηγεσία, αλλά και σε τοπικό επίπεδο, όπου κάναμε κάθε δυνατή προσπάθεια προς την κατεύθυνση της ευαισθητοποίησης, πλέον έχει ενισχυθεί κατά πολύ το ποσοστό των εμβολιασμένων Πυροσβεστών στον νομό», επεσήμανε στην «Π», ο πρόεδρος της Ενωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, Βασίλης Φερτάκης.

ΛΙΜΕΝΙΚΟ

Το 1/3 των υπηρετούντων στις λιμενικές υπηρεσίες, έχει εμβολιαστεί, από τις αρχές του χρόνου μέχρι τα τέλη Μαρτίου. Ειδικότερα από τους περίπου 300 λιμενικούς, έχουν λάβει και τη δεύτερη δόση οι 105.

«Η ανταπόκριση ήταν σχεδόν σε κανονικά επίπεδα, δεδομένου πως αρχικά υπήρξαν επιφυλάξεις για το εμβόλιο και τις τυχόν παρενέργειες. Η συμμετοχή ήταν ικανοποιητική τους πρώτους τρείς μήνες. Από τη στιγμή που άνοιξαν οι πλατφόρμες για όλες τις ηλικιακές ομάδες, αρκετοί είναι αυτοί που κλείνουν πλέον ραντεβού μέσω αυτής της διαδικασίας », ανέφερε στην «Π», ο πρόεδρος της Ενωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Δυτικής Ελλάδας (Αχαΐα – Αιτωλοακαρνανίας – Φωκίδας), Μιχάλης Κωστάκης.

Της ΜΑΡΙΑΣ Κ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

papagian@pelop.gr  

pelop.gr



ΠΗΓΗ