Δείτε το έγγραφο που εστάλη από την Π.Ο.ΑΣ.Υ. προς τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ:

Θέμα: «Αστυνομικά Τμήματα συνυφασμένα με ένα πάρεργο»

 

Κύριε Αρχηγέ,

Τα αστυνομικά τμήματα ως γνωστόν αποτελούν σήμερα την επίσημη εκδοχή μιας αποδοχής σε ένα πάρεργο, που συχνά πυκνά καλούνται να εκπληρώσουν ως μια κανονικότητα που πλέον όμως έγινε κακή συνήθεια και παγιώθηκε εις βάρος της πραγματικής των αποστολής, που είναι η εμφανής αστυνόμευση ενώ θα έπρεπε κατά κανόνα να  αποτελούν το κύτταρο αυτής.

Δυστυχώς, παρά τις πολλαπλές παρεμβάσεις του συνδικαλιστικού μας κινήματος ουδεμία πρόοδος υπήρξε, τουναντίον μάλιστα το πάρεργο αυτό έχει διευρυνθεί περαιτέρω εν όψει μάλιστα της πανδημίας, ωσάν η δημόσια διοίκηση της χώρας να υστερεί σε πολλούς τομείς και μόνο η Ελληνική Αστυνομία να δύνανται να ανταποκριθεί σε όλο αυτό το ευρύ φάσμα ενεργειών που όχι μόνο δεν της αναλογεί αλλά την επιφορτίζει περαιτέρω.

 

Κύριε Αρχηγέ,

Πάνω σε αυτές τις επισημάνσεις βασίζεται και το επισυναπτόμενο έγγραφο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, το οποίο απεικονίζει την υπάρχουσα κατάσταση που διέπει τα αστυνομικά τμήματα, καταστάσεις βεβαίως γνώριμες στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας που ωστόσο εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον θεσμό τον οποίο υπηρετούμε, ιδίως τώρα που η εγκληματικότητα βρίθει απεχθών πράξεων οι οποίες προκαλούν την κοινή γνώμη και το περί δικαίου αίσθημα, οφειλομένων βεβαίως όχι στην υπολειτουργία του Σώματος λόγω των ανώτερων επισημάνσεων, αλλά στη έλλειψη πολιτικής βούλησης στον τομέα  αστυνόμευσης και πρόληψης.

Θα πρέπει λοιπόν η φυσική μας ηγεσία να εμφυσήσει την πολιτική ηγεσία ώστε να αναθεωρηθεί όλο αυτό το φάσμα και να ληφθούν άμεσα μέτρα με σκοπό την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας και της κοινωνικής συνοχής που πλήττονται βάναυσα από ανάλογες περιπτώσεις και επιφέρουν τρόμο, ταραχή και ανασφάλεια, ευελπιστώντας πως θα υπάρξουν άμεσα και απτά αποτελέσματα καθώς η κατάσταση έχει φτάσει σε έσχατο σημείο και δεν μπορεί άλλο να διαιωνίζεται με αυτή τη μορφή.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

 (Το έγγραφο της Ένωσης επισυνάπτεται στο συνημμένο αρχείο)

Συνημμένα αρχεία: axaia_8.pdf

 



ΠΗΓΗ